Taalkunde? Taalkunde!

 

Waar is de taalkunde in het schoolvak Nederlands gebleven? In het verleden zijn er al heel wat pogingen geweest taalkunde een grotere rol te laten spelen binnen het vak Nederlands in het klaslokaal. Dat lukte onder andere niet door het gebrek aan geschikt lesmateriaal waar de docent maar vooral ook de leerlingen, enthousiast mee aan de slag konden gaan. Daar is nu verandering in gekomen. Onlangs verscheen een uitstekende taalmethode, Taalkunde voor de tweede fase van het vwo, geschreven door Hans Hulshof, Arie Verhagen en Maaike Rietmeijer.

 

De verschijning van dit boek was voor de besturen van de sectie Nederlands van Levende Talen en de Landelijke Vereniging van Neerlandici (LVVN) de aanleiding om een gezamenlijke studie-avond te organiseren. U bent van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen.

 

Hoofddoel van de avond is u hulpmiddelen, tips en ideeŽn aan te reiken zodat u veel taalkunde-onderwerpen op aantrekkelijke wijze kunt inpassen binnen eigen lespraktijk. Hulshof en Verhagen zullen daarom dieper ingaan op de inhoud van hun boek, maar ook zullen zij een praktische leerlijn voor het taalkunde-onderwijs schetsen. Andere deskundigen op het gebied van het taalkunde-onderwijs zullen eveneens aanwezig zijn en korte praktische presentaties verzorgen.

Uitgeverij AUP zal met een boekenstand aanwezig zijn. Voor leden kan de taalkundemethode tegen gereduceerd tarief aangeschaft worden.

 

Datum:donderdag 12 oktober

Tijd:19.00 -21.45 uur

Plaats: Faculteit der Letteren, Universiteit Utrecht, Drift 21, zaal 1.05, Utrecht.

Deze locatie ligt op ong. 10 minuten loopafstand van het CS. Parkeergelegenheid: op St.Janskerkhof (is pal naast de Drift)

 

Wilt u erbij zijn? Voor leden van Levende Talen en de LVVN is de entree gratis; voor niet-leden bedraagt de entree 10,- euro (u kunt op de avond zelf lid worden, zodat de toegang alsnog gratis is).

Aanmelden kan via mail bij:Margot de Wit (SBN/LT) (margotdewit@12move.nl) (vermeld uw naam, adres en uw evt. lidnummer van LT) of bij Guido Leerdam (LVVN): g.leerdam@dienst.vu.nl / guido.leerdam@wolmail.nl