MEDIAMIND 2004

Met MediaMind leren jongeren kritisch reflecteren op de dagelijkse stroom televisieprogramma’s en krijgen ze de kans zelf een reportage te maken voor radio en tv!

MediaMind, is gemakkelijk inzetbaar tijdens de lessen CKV1, Maatschappijleer en Nederlands in de bovenbouw van HAVO/VWO.

MediaMind omvat een lespakket, de Mediawedstrijd en de Dag van de Media op 16 december 2004.

DE LESSEN

·          Op 9 september 2004 zond MediaMind, vier Schooltv-programma’s uit die u in uw lessen kunt gebruiken:

'De geboorte van een nieuwsitem' een nieuw programma over nieuwsselectie, gemaakt i.s.m. het NOS Journaal, en 'Publieke Omroepen' uit de serie Aspecten van Maatschappijleer.

Speciaal voor de vakken CKV en Nederlands is er 'Film: entertainment of statement ?' en ‘Fotografie’ uit de serie Kunstlicht.

De bijbehorende vragen en opdrachten van Teleac/NOT vindt u op de website www.omroep.nl/mediamind en kunt u gratis printen en in uw lessen gebruiken.

DE MEDIAWEDSTRIJD

·          Aansluitend roept u uw leerlingen op mee te doen aan de Mediawedstrijd!

Op de website www.omroep.nl/mediamind bekijken de jongeren een tv-programma van een van de publieke omroepen en schrijven daarover een recensie. Het aanbod varieert van documentaires en jongerenprogramma’s tot drama- en muziekproducties.

De leerlingen worden op weg geholpen door kijkwijzers van de Citogroep en Thieme Meulenhoff.  Om aan de Mediawedstrijd mee te doen hoeft u zich niet apart aan te melden; de ingezonden recensies gelden als deelname. De recensie kan ook gelden als Praktische Schoolopdracht.

Mocht het op uw school niet mogelijk zijn de programma's op de computer te bekijken dan mogen leerlingen zelf een programma van de publieke omroep kiezen en dat recenseren.

Sluitingsdatum voor het inzenden van recensies is 1 november 2004

Medio november is de uitslag bekend en krijgen de winnaars bericht.

DE DAG VAN DE MEDIA

·          De 200 winnaars van de Mediawedstrijd kwamen op 16 december 2004 naar de Dag van de Media op het Mediapark in Hilversum.

Op de website www.omroep.nl/mediamind kunt u de resultaten bekijken en beluisteren van de Dag van de Media 2004.

ALLES OVER MEDIAMIND VINDT U OP DE WEBSITE WWW.OMROEP.NL/MEDIAMIND