Nieuwsbrief oktober 2006

Conferenties in november en december 

November is conferentiemaand. Op vrijdag 3 november is de Landelijke Studiedag van Levende Talen in Zwolle, met dit jaar als thema: “Talen onderwijs is vakwerk”. De studiedag is dit jaar extra feestelijk, omdat Levende Talen 95 bestaat. De dag wordt geopend door Kader Abdollah en afgesloten met een conférence van Kees van Kooten. Daar tussenin zijn er 58 workshops. Meer informatie: www.levendetalen.nl

Hebt u zich al aangemeld voor de twintigste conferentie van Het Schoolvak Nederlands? Deze conferentie  vindt plaats in Gent, op vrijdag 17 en zaterdag18 november 2006. Omdat het een jubileumconferentie is, verzorgt de Taalunie een extra themaprogramma: De cultuur van het lezen. Het volledige programma is te vinden op www.hetschoolvaknederlands.org Daar kunt u zich ook aanmelden.

Op vrijdag 24 november organiseert de sectie Nederlands van Levende Talen een workshop Observerend leren bij schrijfonderwijs. De workshop vindt plaats in Utrecht in het Cursus- en vergadercentrum Domstad, Weg der Verenigde Naties 1, van 13.30 – 17.00. Voor een routebeschrijving; zie www.domstad.nl.

Ook in december hoeft niemand zich te vervelen. Op vrijdag 15 december organiseert de sectie Nederlands van Levende Talen in samenwerking met de stichting Kennisnet ICT op school en Digischool een workshop Creatief met internet. De workshop vindt plaats in Utrecht aan de Kromme Nieuwe gracht 80, zaal 1.13, van 13.30 – 17.00. Voor een routebeschrijving; zie http://www2.let.uu.nl/Solis/cim/cim/routebeschrijving/ . Beide workshops zijn gratis toegankelijk voor leden van Levende Talen, niet-leden betalen respectievelijk 50  euro en 15 euro. Voor meer informatie: mail Margot de Wit of Twan Robben.

Voor meer actuele gebeurtenissen, zie de Agenda.

Terug naar de inhoud

Naar het volgende onderwerp