Nieuwsbrief oktober 2006

LEES MIJ!

Nog een actie: met behulp van filmpjes leerlingen aan het lezen krijgen … Het onderstaande bericht is ingestuurd door Manu Hartsuyker, Producer Viewpoint productions.

Wat brengt een leerling er toe literatuur te gaan lezen: een bevlogen leraar, een verplichte boekenlijst, een goede titel of kaft, een aantrekkelijke schrijver?

Vanaf 1 januari 2007 gaat het project LEES MIJ! van start. LEES MIJ! is een leesbevorderingproject voor leerlingen van de bovenbouw HAVO/VWO en bestaat uit een website en een serie korte postzegelfilmpjes over boeken en schrijvers.

De LEES MIJ! website is een 'virtuele hangplek met boeken' waar jongeren van elkaar horen wat ze van de boeken vinden. De filmpjes worden iedere week direct aan leerlingen gemaild, en starten op binnen de omgeving van de LEES MIJ! website. De filmpjes fluisteren de jongeren persoonlijk toe: "hé is dit boek misschien iets voor jou?"

Wil je als docent iedere week een verrassend filmpje ontvangen om je leerlingen te helpen bij het kiezen voor een boek uit het enorme aanbod aan volwassenen literatuur?

Vanaf 15 november kunnen docenten en leerlingen zich op de LEES MIJ! website opgeven om de filmpjes wekelijks op hun emailadres te ontvangen.

LEES MIJ! ia een samenwerkingsverband tussen Stichting Lezen, Viewpoint Productions, het Letterkundig Museum en Kennisnet.

Voor meer informatie: mail naar info@viewpointdocs.com

Naar het volgende onderwerp