Nieuwsknop
Agendaknop
Community informatie
Jezelf aanmelden als lid
Ledenlijst
Nieuwsbrief
Methoden
Forum
Links
   
 

 

     
  Community info  


Op deze pagina staat de volgende informatie over de community:

Wat is de Community Scheikunde?
Voor wie is de community bedoeld?
Wat heb ik aan de community?
Wat kost het lidmaatschap?
Hoe wordt je lid van de community?

Welke extra informatie krijg ik bij de Community Scheikunde?
De community manager stelt zich voor.


Wat is de Community Scheikunde?

De Community Scheikunde is een initiatief van Kennisnet en de Digitale School. De community heeft als doel iedereen die in Nederland betrokken is bij het vak Scheikunde een platform te bieden en nader bij elkaar te brengen.

Deelname aan de community is gratis en verplicht tot niets. Het wordt wel erg op prijs gesteld als je als lid een stukje schrijft voor de nieuwsbrief, een bijdrage levert aan Davindi of je zelfontwikkelde lesmaterialen in de leermiddelendatabase zet.


Voor wie is de community bedoeld?

Zowel mensen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroeps-onderwijs als mensen uit de vakverenigingen of van beleidsbepalende instanties kunnen lid worden van de community scheikunde. Leerlingen kunnen terecht in het vaklokaal.Wat heb ik aan de community?

De community dient als platform voor uitwisseling van informatie en materialen. Via internet kunnen we van elkaars ideeën en ervaringen profiteren.
Een paar voorbeelden:
- Vragen, meningen en opvattingen kunnen in de vorm van een artikel geplaatst
worden in de nieuwsbrief.
- Door scheikunde-sites op internet te verzamelen en te beoordelen in Davindi kan iedereen optimaal gebruik kan maken van internetsites.
- Via de mailinglijst kun je je vragen aan honderden collega's stellen.
- Het volgen van (gratis) workshops.
- Ontvangen van de nieuwsbrief.

Ook kan de community gebruikt worden voor het uitwisselen van zelfontwikkeld lesmateriaal. Rond de zomervakantie 2004 zal er een speciale database komen waar je al je lesmateriaal in kan stoppen en daarmee tegelijkertijd toegang hebt tot lesmateriaal van andere docenten.

Er zijn geen verplichtingen voor communityleden. Wel hoop ik dat je zo af en toe een bijdrage voor de nieuwsbrief, Davindi en straks voor de leermiddelendatabase wilt leveren, omdat je dan het idee achter een community, het ‘halen-brengen’ principe onderschrijft. Je ervaringen en materialen kunnen ook van waarde zijn voor anderen.


Wat kost het lidmaatschap?

Er zijn geen kosten verbonden aan het lidmaatschap van de Community Scheikunde. Dit zou ook in strijd zijn met de doelstellingen van de Stichting De Digitale School en Kennisnet.


Hoe wordt je lid van de community?

Je kunt je aanmelden voor de community door het aanmeldingsformulier in te vullen.


Welke extra informatie krijg ik bij de Community Scheikunde?

Ieder communitylid ontvangt de e-mail nieuwsbrief. Deze wordt 1x per maand verstuurd. Een bijdrage hieraan wordt erg op prijs gesteld. Via de nieuwsbrief of via de mailinglist krijg je ook regelmatig uitnodigingen voor trainingen. Als communitylid krijg je ook korting op trainingen en cursussen van de Digitale School.

In de ledenlijst kun je lezen welke docenten zich inmiddels als lid hebben aangemeld.


De community manager stelt zich voor

Ik ben Annemarie Roukens. Ik werk als consultant bij VAPRO-OVP op de afdeling producontwikkeling. VAPRO-OVP is het kenniscentrum voor de procestechniek, laboratoriumtechniek en fotonica. Naast het ontwikkelen van leermiddelen en examens, beheer ik de community scheikunde en Chemnet.

Ik heb wel een technische achtergrond (Industrieel ontwerpen, TU Delft), maar geen scheikundige. Maar ik wordt bijgestaan door een redactieteam met veel scheikundige kennis.

Heb je tips, items of opmerkingen over de community, mail deze dan naar mij.