Introductie

De community Technische Vakken is opgericht om de communicatie en de samenwerking tussen vakdocenten binnen de sector Techniek in het (V)MBO te stimuleren. Iedereen die in Nederland betrokken is bij deze Technische Vakken wordt uitgenodigd zich aan te melden en deel te nemen. U kunt zich inschrijven m.b.v het inschrijfformulier in de betreffende afdeling:

 

bouw

elektro

  grafisch

installatie

metaal

motor-

transport &

techclass

 

voertuigen

logistiek


De communities dienen als platform voor verschillende activiteiten:

De wijze van deelname bepaalt u zelf, inschrijving verplicht tot niets. Maar het wordt natuurlijk zeer op prijs gesteld als leden een artikel schrijven voor de nieuwsbrief of een bijdage leveren voor het vaklokaal. Een bijdrage voor het vaklokaal kan ook bestaan uit het mede beoordelen van internetadressen op hun geschiktheid voor toepassing in het onderwijs. Hiervoor is een vergoeding beschikbaar. Informatie wordt u verstrekt door de community managers van de diverse technische communities.

Wat hebt u eraan?

Veel docenten maken zelf lesmateriaal en opdrachten. Andere docenten zoeken aanvullende materiaal bij de gebruikte methode. De community dient als een platform voor uitwisseling. Via internet kunnen we van elkaars ervaringen en ideeŽn profiteren. Gratis. Een paar voorbeelden:

Wat kost het?

Er zijn geen kosten aan het lidmaatschap verbonden. Dit zou ook in strijd zijn met de doelstellingen van de Stichting De Digitale School.

 Aanmeldingsformulier

Docenten, maar ook mensen die geinteresseerd zijn in het vakgebied: jullie zijn van harte welkom bij de community. Je kunt je aanmelden via het aanmeldingsformulier dat bij elke vakcommunity beschikbaar is. 

Nieuwsbrieven

Ieder Communitylid ontvangt de e-mail nieuwsbrief. Deze wordt 1x per maand verstuurd. Een bijdrage hieraan wordt natuurlijk op prijs gesteld. Twee weken na het verzending wordt de nieuwsbrief toegevoegd aan het online-archief. 

Met vriendelijke groet,
Paul Smeets
community manager Technische Vakken