Sinaasappel-pepernotenijs 

IngrediŽnten  

  • 1/2 liter vanille-ijs

  • 1 sinaasappel

  • 1/4 liter slagroom

  • 75 gram pepernoten 

Materialen

  • beslagkom
  • mixer of garde
  • rasp
  • lepel
  • spatel
  • weegschaal
  • 4 ijscoupes/sordjse

HygiŽne voor je begint:

  Lange haren op een staart 
  Schort voor 
  Handen wassen 

Op ieder aanrecht: 
  een afvalbakje 
  een bord voor vuil bestek 

Veiligheid 
  geen stelen van pannen buiten het aanrecht 
  de vloer bij je aanrecht droog houden

Zo maak je heel snel dit heerlijke ijs voor 4 personen.
  1. Was je handen.
  2. Haal het ijs uit de diepvries en laat het in ongeveer 10 minuten iets zacher worden.
    Maar het mag beslist niet smelten!
  3. Boen de sinaasappel onder stromend water schoon.
  4. Rasp de oranje schil heel dun af.
  5. Klop de slagroom stijf.
  6. Breek de pepersnoten door de midden.
  7. Spatel de slagroom, sinaasappelrasp en pepernoten met grote slagen door het ijs.
    Roer niet te lang!
  8. Doe het mengsel terug in de ijsdoos en laat het ijs in 3-4 uur helemaal bevriezen.
    Schep het ijs tussentijds tweemaal met een vork om.
  9. Schep mooie bollen van het ijs in een ijscoupe of op een bordje.

Dit ijs wordt nog lekkerder met chocoladesaus.  

  1. Was de vaat.
  2. Zet alle spullen terug waar je ze gehaald hebt.
  3. Maak het aanrecht schoon.
  4. Laat je werkplek schoon en opgeruimd achter.

Eet smakelijk.

receptenoverzicht

Copyright © Florina Blokland 1998 - 2005 Digitale School.
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005