Aardappelkoekjes 

       

Ingrediënten

  • 1/2 kilo grote aardappelen
  • 1/2 ui
  • 1/2 theelepel zout
  • 5 eetlepels olie
  • 15 gram bloem
  • 1 ei

Achtergrondinformatie

Bijgerecht 2 personen

Aardappelen

Extra nodig

  • schilmesje
  • rasp
  • kom
  • keukenmes
  • lepel
  • spatel
  • koekenpan

 

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen.
  2. Rasp de aardappelen in de kom.
  3. Pel de ui en rasp hem bij de aardappels in de kom.
  4. Roer het zout, de eieren en de bloem er goed doorheen.
  5. Verhit nu de koekenpan met twee eetlepels olie.
  6. Schep met een lepel 3 bergjes aardappelmengsel erin. Druk het deeg plat, zodat je koekjes krijgt.
  7. Bak ze op half hoog vuur aan één kant bruin.
  8. Draai de koekjes met de spatel om en bak de andere kant ook bruin.
  9. Bak op dezelfde manier koekjes van het overige mengsel.

receptenoverzicht

Copyright © Florina Blokland 1998 - 2005 Digitale School.
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005