Aardappelsalade   

IngrediŽnten  
  • 1 grote aardappel (100 gr)
  • 1 eetlepel doperwten uit blik
  • 1 augurk
  • 2 zilveruitjes
  • 1 plakje Smac
  • 1 eetlepel slasaus of mayonaise
  • 1 plakje tomaat
  • 2 schijfjes komkommer
  • 2 plakjes hardgekookt ei

 

Materialen
  • materialenbord
  • afvalbakje
  • kookpan
  • schilmesje
  • snijplank
  • mengkom
  • kommetjes voor ingrediŽnten
  • houten lepel
  • groot plat bord
  • mes en vork (klein)

Achtergrondinformatie
Bijgerecht voor 1 persoon.
Aardappelen

HygiŽne voor je begint: 
  Lange haren op een staart 
  Schort voor 
  Handen wassen 

Op ieder aanrecht: 
  een afvalbakje 
  een bord voor vuil bestek 

Veiligheid 
  geen stelen van pannen buiten het aanrecht 
  de vloer bij je aanrecht droog houden

Werkwijze

  1. Was je handen.

  2. Haal de ingrediŽnten.

  3. Zet het materialenbord klaar.

  4. Schil en was een dikke aardappel. Snij hem in plakken van 1/2 cm.

  5. Kook de plakken aardappel met het zout in ongeveer 10 minuten gaar.

  6. Giet het water af en laat de plakken op een bord snel afkoelen.

  7. Snij ondertussen de Smac in blokjes en doe ze in een mengkom.

  8. Snij de augurk en de uitjes in stukjes en doe ze bij de Smac in de mengkom.

  9. Doe er vervolgens de uitgelekte doperwtjes bij.

  10. Snij de aardappelschijven in blokjes en doe ze ook in de mengkom.

  11. Voeg tenslotte de slasaus of mayonaise toe.

  12. Meng alles voorzichtig door elkaar met een houten lepel.

  13. Doe het aardappelmengsel in een rond schaaltje.

  14. Druk het goed aan en strijk de bovenkant glad met een lepel.

  15. Zet het grote platte bord omgekeerd op het schaaltje en draai alles voorzichtig om.

  16. Garneer de salade met de plakjes komkommer, ei en tomaat.

  17. Geef er een klein mes en vorkje bij.
    Eet smakelijk.


  18.  
  19. Was de vaat

  20. Zet alle spullen terug waar je ze gehaald hebt.

  21. Maak het aanrecht en het fornuis schoon.

  22. Laat je werkplek schoon en opgeruimd achter.

receptenoverzicht

Copyright © 1998 - 2005 Digitale School.
recept ingestuurd door Anouk Schaekens, Emma College Hoensbroek
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005