Nodig voor 16 taartjes: Verder zet je klaar:
  • 125 gram margarine
  • 125 gram suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 150 gram bloem
  • 1 mespunt bakpoeder
  • 16 abrikozenhelften uit blik
  • poedersuiker
  • mengkom

  • elektrische handmixer met garden

  • blikopener

  • zeef

  • 16 papieren cakevormpjes

  • eetlepel

  • theezeefje

Achtergrondinformatie

Temperaturen

En zo maak je het:

1. Doe de margarine, suiker, vanillesuiker, losgeklopte eieren, bloem en bakpoeder in een mengkom en meng alles met de handmixer op stand 2 goed door elkaar. Het deeg moet helemaal glad zijn.

2. Maak het blik abrikozen open, doe de abrikozen in een zeef en laat ze goed uitlekken.

3. Doe nu in elk cakevormpje 2 eetlepels deeg en leg er een halve abrikoos op.

4. Schuif het ovenrooster op de middelste ovenrichel, zet alle vormpjes erop en doe de ovendeur dicht. Laat de taartjes 15 a 20 minuten bakken bij 180* C.

5. Haal nu de taartjes uit de oven, laat ze afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker. Dat doe je met een speciale suikerstrooier of met een zeefje. In plaats van suiker kun je er ook slagroom op doen.

Tip
Je kunt aan de kleur zien of de taartjes gaar zijn, maar dat klopt niet altijd. Neem daarom een houten prikker of breinaald. Prik ermee in een taartje en haal hem er weer uit. Als er niets aan blijft plakken, is het taartje gaar. Zit er wat deeg aan de prikker, dan moet je het taartje of de grote taart nog even bakken.

Eet smakelijk!!!!!

 

receptenoverzicht

Copyright Florina Blokland 1998 - 2005 Digitale School.
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005