Appelpunt en Abrikozenpunt  

IngrediŽnten  
  • 25 gr rozijnen

  • 2 plakjes bladerdeeg

  • 1 eetlepel abrikozenjam (abrikozenpunt)

  • 1/2 appel (appelpunt)

  • 1 eetlepel geklopt ei

  • 1 eetlepel suiker

  • 5 gr boter

  • citroensap

Materialen
  • materialenbord

  • 1 invetkwastje

  • bakplaat

  • 1 glazen schaaltje

  • 1 roestvrijstalen schaaltje

  • 2 eetlepels

Achtergrondinformatie

Gebak voor 2 personen

HygiŽne voor je begint: 
  Lange haren op een staart 
  Schort voor 
  Handen wassen 

Op ieder aanrecht: 
  een afvalbakje 
  een bord voor vuil bestek 

Veiligheid 
  geen stelen van pannen buiten het aanrecht 
  de vloer bij je aanrecht droog houden

Werkwijze

  1. Was je handen.

  2. Haal de ingrediŽnten.

  3. Zet het materialenbord klaar.

  4. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  5. Vet de bakplaat in met het kwastje en de boter.

  6. Leg de 2 plakjes bladerdeeg op een schoon aanrecht en laat ze ontdooien.

    Abrikozenpunt

  7. Maak de randen van ťťn deegplakje vochtig met water.

  8. Schep in het midden van het plakje deeg een eetlepel abrikozenjam.
    Vouw er een driehoek van of vouw de vier punten naar elkaar toe zoals op de foto:
    .

  9. Druk de randjes voorzichtig op elkaar.
    Gebruik hierbij eventueel een vork. Dat geeft ook nog eens een mooi kartelrandje.

  10. Bestrijk met het kwastje de bovenkant van het deeg met losgeklopt ei.

  11. Strooi er suiker overheen.

    Appelpunt

  12. Schil de appel en snij hem in kleine stukjes.

  13. Besprenkel de stukjes met een beetje citroensap.
    Dit voorkomt dat de stukjes bruin worden en geeft een frisse smaak.

  14. Maak op dezelfde manier de appelpunt.

  15. Leg de punten op de ingevette bakplaat.

  16. Schuif de plaat in het midden van de oven.

  17. Laat de punten 20 minuten bakken.

  18. Haal de bakplaat uit de oven en laat de punten afkoelen.
    Eet smakelijk.


  19.  
  20. Was de vaat

  21. Zet alle spullen terug waar je ze gehaald hebt.

  22. Maak het aanrecht en het fornuis schoon.

  23. Laat je werkplek schoon en opgeruimd achter.

receptenoverzicht

Copyright © 1998 - 2005 Digitale School.
recept ingestuurd door Anouk Schaekens, Emma College Hoensbroek
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005