FD00652_.WMF (1124 bytes)  Appelbol FD00652_.WMF (1124 bytes)

IngrediŽnten

  • 1 lapje bladerdeeg 
  • 1 appel 
  • 1 el suiker 
  • Ĺ thl kaneel 

Materialen

  • mesje 
  • appelboor 
  • aluminium schaaltje 
  • schaaltje 
  • snijplank 
  • lepel 
  • bestekbord 

Achtergrondinformatie

Temperaturen

HygiŽne voor je begint

  Lange haren op een staart 
  Schort voor 
  Handen wassen 

Op ieder aanrecht: 
  een afvalbakje 
  een bord voor vuil bestek 

Veiligheid 
  geen stelen van pannen buiten het aanrecht 
  de vloer bij je aanrecht droog houden

Werkwijze

  1. Zet de materialen klaar en haal de ingrediŽnten op
  2. Zet de oven aan op 225 į
  3. Roer de suiker en kaneel door elkaar
  4. Schil de appel en boor het klokhuis eruit 
  5. Snijd een erg grote appel dwars doormidden
  6. Leg het plakje bladerdeeg op het aluminiumbakje
  7. Zet de appel op het bladerdeeg en vul het met de suiker
  8. Maak de randen van het deeg met je vinger nat met een beetje water
  9. Vouw de 4 deegpunten om de appel en plak de randen vast. De appel mag haast niet meer te zien zijn!
  10. Keer de appelbol om
  11. Maak de bovenkant nat met een beetje water en strooi er nog een beetje suiker overheen
  12. Zet de bol in de oven en bak hem ongeveer 20 minuten.

Eet smakelijk

  1. Was de vaat
  2. Zet alle spullen terug waar je ze gehaald hebt
  3. Maak het aanrecht en het fornuis schoon 
  4. Laat je werkplek schoon en opgeruimd achter.

receptenoverzicht

Copyright © Florina Blokland 1998 - 2005 Digitale School.
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005