Broodje gezond voor gevorderde kokers

         

IngrediŽnten

  • 4 broodjes
  • 2 tomaten
  • 2 eieren
  • 4 augurken
  • 4 slabladeren
  • eventueel kaas, komkommer, paprika, radijs, bieslook, peterselie

Achtergrondinformatie

Lunchgerecht 4 personen

 

Extra nodig

  • bestek

  • groentesnijmesje, broodmes

  • snijplank 

  • pan

  • bord

Bereidingswijze

  1. Kook eerst de eieren:

  2. Breng een bodem water aan de kook.

  3. Leg het ei (eieren) erin, sluit de pan en zorg dat het water zachtjes blijft koken.
    Zachte eieren:
    4 minuten
    Harde eieren:
    8 minuten

  4. Laat de eieren schrikken onder koud water.

  5. Schil de eieren en laat ze verder afkoelen.

  6. Was de slabladeren en laat ze uitlekken.

  7. Was de tomaten en snijd ze in kleine partjes.

  8. Snij de eieren in plakjes.

  9. Snij de broodjes voorzichtig open en beleg ze met de verschillende ingrediŽnten.

  10. Dek de tafel.

  11. Ruim alles zorgvuldig op.

Smakelijk eten!

receptenoverzicht

Copyright © Florina Blokland 1998 - 2005 Digitale School.
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005