Cheese cake

               

IngrediŽnten Taart 12 personen

  • 375 gram cruesli naturel 
  • 75 gram gesmolten boter 
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 kilo roomkaas
  • 100 ml citroensap
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren
  • 100 ml volle room
  • 3 kiwi's
  • 1 pot kersen 

    Springvorm  Ý 28 cm

Achtergrondinformatie

Temperaturen

 

Tip

Cheese-cake kan je met bijna elke fruitsoort garneren.
In dit recept kun je kersen gebruiken voor de toplaag en kiwi's voor de zijkant. Je kunt bijvoorbeeld ook blauwe en groene druiven gebruiken.

Bereidingswijze

  • Maak eerst de bodem: meng de cruesli, kaneel en gesmolten boter in een kom.
  • Doe het mengsel in de springvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Zet de bodem 1 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Meng de roomkaas voorzichtig met de suiker, eieren, citroensap, en de room. Er moet een romige dikke mix ontstaan.
  • Doe de mix in de springvorm.
  • Zet de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de taart afkoelen en zet hem daarna 4 uur in de koelkast.
  • Garneer de cheese-cake met het fruit: bovenop kersen, en kiwi's aan de zijkant.

receptenoverzicht

Copyright © Florina Blokland 1998 - 2005 Digitale School.
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005