Chili con carne 

IngrediŽnten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 groene paprika
  • 20 gram boter
  • 200 gram gehakt
  • 1-2 theelepels chilipoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 dl water
  • zout, peper
  • 1 pot bruine bonen (400 gram)
     

Tip

Vul 4 tortillawraps of taco's met de chili con carne.
Leg ze in een ovenschaal en bestrooi ze met wat geraspte belegen kaas. Verwarm ze ongeveer 5 minuten onder een hete grill.

Achtergrondinformatie

Eenpansgerecht 2 personen
Bonen Ui Knoflook Gehaktkruiden Peper Hoog of laag vuur

Extra nodig

  • wok
  • snijplank
  • mes
  • knoflookpers
  • zeef
  • plastic spatel

Voorbereiding

  1. Zet alle ingrediŽnten en materialen klaar.  
  2. Pel de ui en snipper hem fijn.
  3. Ontvel het teentje knoflook.
  4. Ontvel de tomaat
    (Snij met een scherp mes een kruis in de onderkant van de tomaat,
    steek hem aan een vork en houd het kruis 10 seconden in een gasvlam,
    even af laten koelen en pellen maarÖ,
    daarna in blokjes snijden met kartelmes).
  5. Maak de paprika schoon:
    Was hem onder de kraan en snijd hem doormidden snijden.
    Verwijder de pitjes en randen.
  6. Snij de paprika in kleine blokjes.
  7. Spoel de bonen af in de zeef en laat ze uitlekken.

Bereiding

  1. Smelt de boter in de wok.
  2. Fruit de gesnipperde ui en pers de knoflook erboven uit.
    Haal het laatste beetje knoflook uit de pers en snijd het met een mesje fijn.
  3. Bak de ui en knoflook in 1-2 minuten op een laag vuurtje in de wok.
  4. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Dit duurt ongeveer 4 minuten.
    Roer met de plastic spatel. Gebruik geen scherpe voorwerpen om te roeren. Dan beschadig je de teflonlaag.
  5. Roer de blokjes paprika erbij en de chilipoeder, de tomatenpuree en het water.
  6. Voeg als laatste de bonen en tomatenblokjes toe.
  7. Laat het geheel op een zacht vuurtje circa 10-15 minuten pruttelen.
  8. Breng de chili con carne op smaak met peper en zout.
  9. Voeg als je dat lekker vindt een paar blokjes ananas toe.

receptenoverzicht

Copyright © Florina Blokland 1998 - 2005 Digitale School.
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005