Custardvla

IngrediŽnten  
  • 1 afgestreken eetlepel custard
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 dl melk (20 cl)

Materialen
  • materialenbord

  • maatbeker

  • steelpan

  • houten lepel

  • garde

  • groot plat bord

  • eetlepel, vork

  • glazen schaaltje

  • dessertlepel

Achtergrondinformatie

Nagerecht voor 1 persoon

HygiŽne voor je begint: 
  Lange haren op een staart 
  Schort voor 
  Handen wassen 

Op ieder aanrecht: 
  een afvalbakje 
  een bord voor vuil bestek 

Veiligheid 
  geen stelen van pannen buiten het aanrecht 
  de vloer bij je aanrecht droog houden

Werkwijze

  1. Was je handen.

  2. Haal de ingrediŽnten op.

  3. Zet het materialenbord klaar.

  4. Roer de suiker en de custard droog door elkaar.

  5. Doe er een beetje koude melk bij en roer dit tot een glad papje.

  6. Breng de rest van de melk in de steelpan aan de kook.
    Pas op voor overkoken. Dat geeft een hoop rommel!

  7. Voeg het custardpapje al roerende bij de kokende melk.

  8. Laat dit al roerend 1 minuut zachtjes doorkoken.

  9. Haal de pan van het vuur en zet deze in een bak met koud water om af te koelen.
    Roer af en toe. Dit voorkomt dat er een velletje op komt.

  10. Doe de afgekoelde vla in een glzan schaaltje.
    Geef er de dessertlepel bij.
    Eet smakelijk.


  11.  
  12. Was de vaat

  13. Zet alle spullen terug waar je ze gehaald hebt.

  14. Maak het aanrecht en het fornuis schoon.

  15. Laat je werkplek schoon en opgeruimd achter.

receptenoverzicht

Copyright © 1998 - 2005 Digitale School.
recept ingestuurd door Anouk Schaekens, Emma College Hoensbroek
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005