Eiersandwich

IngrediŽnten voor 2 personen

  • 2 eieren
  • 4 boterhammen
  • boter
  • mosterd of tomatenketchup of fritessaus
  • 2 blaadjes sla
  • 2 tomaten in plakjes

Keukenmaterialen

  • kleine (steel)pan
  • lepel
  • eiersnijder
  • mes
  • broodplank
  • servet

Bereiding

  1. Breng het water in het pannetje aan de kook.
  2. Leg een ei op de lepel en leg het voorzichtig in het kokende water.
  3. Zet de kookwekker op 10 minuten.
  4. Als deze 10 minuten om zijn, leg dan de eieren in koud water.
    Dit noem je "eieren laten schrikken". Dan kun je ze makkelijker pellen.
  5. Snijd de eieren met de eiersnijder in plakjes.
  6. Besmeer het brood met boter en snijd de sneetjes schuin door.
  7. Beleg de helft met sla, tomaat en ei.
  8. Leg het overige brood erop.
  9. Serveer de sandwich in een servet. 

Eet smakelijk!

receptenoverzicht

Copyright © Florina Blokland 1998 - 2005 Digitale School.
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005