FRUITBONBONS

Recept ingestuurd door
Moniek Janssen - Blariacumcollege Venlo
 

Ingrediënten voor 2 pers

(20 stuks)  

  • 50 gram chocolade
  • ½ gepelde banaan
  • ½ geschilde peer
  • ½ geschilde kiwi
  • 4 aardbeien met kroontje óf
    kersen, partjes mandarijn
  • 4 druiven
  • ½ appel of ½ kool
  • 20 cocktailprikkers
     

 

Materialen

 

  • 1 metalen kom

  • 1 kookpan

  • 1 lepel of pollepel

  • 1 vlaschaaltje of gebaksbordje

 

Hygiëne voor je begint: 
  Lange haren op een staart 
  Schort voor doen
  Sieraden afdoen
  Handen wassen

Op ieder aanrecht: 
  een afvalbakje 
  een bord voor vuil bestek 

Veiligheid 
  geen stelen van pannen buiten het aanrecht 
  de vloer bij je aanrecht droog houden

Werkwijze

  1. Was je handen.

  2. Leg het materiaal dat je nodig hebt klaar.

  3. Doe een bodem water in de kookpan. Zet een kom precies boven de pan.

  4. Zet dit op de warmtebron tot het water kookt.

  5. Breek de chocolade en doe de stukjes in de kom.
    De chocolade gaat nu smelten. Roer een keertje goed door.

  6. Snij de banaan in plakken. Snijd de peer en kiwi in stukken.

  7. Steek de cocktailprikkers in de stukjes fruit.

  8. Doop het fruit één voor één in de chocolade.

  9. Steek de prikkers in een halve kool of in de doormidden gesneden appel.

  10. Zet het fruit een uur in de koelkast. Haal ze hierna uit de koelkast.

  11. Serveer de bonbons op een feestelijk bordje.
    Voor versiering gebruik je: - fruit: plakjes kiwi, mandarijn of banaan.
     

  12. Was alles af.

  13. Ruim alles netjes op.

Eet smakelijk.

receptenoverzicht

Copyright © Florina Blokland 1998 - 2005 Digitale School.
laatst bijgewerkt op 06 oktober 2005