Gehaktballetjes in tomatensaus

   

Ingrediënten

o 75 g champignons
o 250 g gehakt (runder)
o ˝ eetlepel olie
o 1 stuk prei ,kleine
o 25 g taugé
o 1 stuk tomaat
o 1˝ deciliter tomatensap
o 1 stuk ui
o sambal
o allesbinder
o worcestersaus
o zout

Achtergrondinformatie

Wat is Roerbakken?
Wat is een Anti-Aanbaklaag?
Hoe bak je vlees?
Gehaktkruiden

Snack / Bijgerecht  4 personen

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de ui.
2. Snijd het witte gedeelte van de prei in dunne ringen en was deze.
3. Was de champignons en snijd ze in plakjes.
4. Halveer de tomaat, ontdoe hem van zaad en snijd hem in blokjes.
5. Kruid het gehakt naar eigen smaak en draai hier balletjes van, van ca. 2 cm. doorsnede.
6. Verhit in een wok de olie.
7. Bak de gehaktballetjes al omscheppend in ca. 4 minuten rondom bruin.
8. Voeg ui, taugé, prei, champignons en sambal toe en bak dit al omscheppend ca. 2 minuten mee.
9. Voeg tomatensap en blokjes tomaat toe en laat het geheel nog ca. 2 minuten inkoken.
10. Bind de saus eventueel met allesbinder.
11. Breng de saus op smaak met zout en worcestersaus.

Voedingswaarde per persoon ca.

Energie ca. 1440 kJ
(345 kcal)
Eiwit 27 gram
Vet 23 gram
Koolhydraten 7 gram

Tip

Lekker met venkelsalade en spaghetti

 

receptenoverzicht

Copyright © Florina Blokland 1998 - 2005 Digitale School.
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005