Groentesoep met gehaktballetjes  

IngrediŽnten  
  • 2.5 dl water (=25 cl)
  • 1 bouillonblokje of een halve bouillontablet
  • een stukje prei, wortel en ui
  • halve lepel vermicelli
  • 20 gr gehakt
  • beetje zout en peper

Materialen
  • materialenbord

  • maatbeker

  • schilmes

  • snijplank

  • kookpan

  • 2 kommetjes

  • houten lepel

  • soepkom en schotel

  • opscheplepel

  • eetlepel

Achtergrondinformatie

Voorgerecht voor 2 personen
Bouillonblokje Wortel  Uien

HygiŽne voor je begint: 
  Lange haren op een staart 
  Schort voor 
  Handen wassen 

Op ieder aanrecht: 
  een afvalbakje 
  een bord voor vuil bestek 

Veiligheid 
  geen stelen van pannen buiten het aanrecht 
  de vloer bij je aanrecht droog houden

Werkwijze

  1. Was je handen.

  2. Haal de ingrediŽnten op.

  3. Zet het materialenbord klaar.

  4. Maak de groente schoon en snijd ze in blokjes of reepjes.

  5. Doe het water in de pan.

  6. Doe het bouillonblokje erbij, samen met de groenten.

  7. Breng alles aan de kook.
    Zet daarna het vuur zo laag dat het nŤt blijft koken.

  8. Doe de zout en peper bij het gehakt en kneed er met natte handen kleine balletjes van.

  9. Voeg na 6 minuten koken de gehaktballetjes en de vermicelli toe aan de groenten.

  10. Laat dit samen nog 5 minuten koken.

  11. Schep de soep in de soepkom.

  12. Wacht met eten en wacht tot je docent je een cijfer heeft gegeven.
    (Vinger opsteken)
    Eet smakelijk.

  13. Was de vaat

  14. Zet alle spullen terug waar je ze gehaald hebt.

  15. Maak het aanrecht en het fornuis schoon.

  16. Laat je werkplek schoon en opgeruimd achter.

receptenoverzicht

Recept ingestuurd door Anouk Schaekens, Emma College Hoensbroek
Overige informatie Copyright © 1998 - 2005 Digitale School.

laatst bijgewerkt op 24 januari 2005