Broodje hamburger 

IngrediŽnten  
  • 1 hamburger
  • 1/2 ui
  • 25 gr boter voor de hamburger
  • 10 gr boter voor de uienringen
  • 1 rond broodje
  • 1 blaadje sla
  • 1/4 eetlepel tomatenketchup
  • 1/4 eetlepel mayonaise.
     
Materialen
  • materialenbord

  • snijplank

  • schilmesje

  • houten lepel of spatel

  • braadpan

  • groot plat bord

  • eetlepel

  • vork en mes

Achtergrondinformatie

Snack voor 1 persoon

HygiŽne voor je begint: 
  Lange haren op een staart 
  Schort voor 
  Handen wassen 

Op ieder aanrecht: 
  een afvalbakje 
  een bord voor vuil bestek 

Veiligheid 
  geen stelen van pannen buiten het aanrecht 
  de vloer bij je aanrecht droog houden

Werkwijze

  1. Was je handen.

  2. Haal de ingrediŽnten op.

  3. Zet het materialenbord klaar.

  4. Schil de ui en snijd ze in ringen.

  5. Was de sla en droog ze voorzichtig in een theedoek.

  6. Verwarm 10 gr boter in de braadpan en bak de uienringen ongeveer 2 minuten.
    De ringen mogen niet donkerbruin zijn!

  7. Haal de uienringen uit de pan en leg ze voorzichtig op het materialenbord.

  8. Verwarm 25 gr boter in de braadpan, wacht tot het schuim wegtrekt.

  9. Bak de hamburger 3 minuten aan de ene kant en 3 minuten aan de andere kant bruin.

  10. Snij het broodje doormidden en leg het op het grote platte bord.

  11. Leg het blaadje sla op de helft van het broodje.

  12. Leg de hamburger op de sla.

  13. Leg de uienringen op de hamburger.

  14. Doe de tomatenketchup en mayonaise op de uienringen.

  15. Sla het broodje voorzichtig dicht.
    Eet smakelijk.


  16.  
  17. Was de vaat

  18. Zet alle spullen terug waar je ze gehaald hebt.

  19. Maak het aanrecht en het fornuis schoon.

  20. Laat je werkplek schoon en opgeruimd achter.

receptenoverzicht

Copyright © 1998 - 2005 Digitale School.
recept ingestuurd door Anouk Schaekens, Emma College Hoensbroek
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005