Kalkoenfilet zoet-zuur

       

IngrediŽnten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • een mespuntje sambal
  • Ĺ theelepel gemberpoeder
  • 150 gram kalkoenfilet
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel olie
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 theelepel maÔzena

Achtergrondinformatie

Hoofdgerecht 2 personen

Wat is Roerbakken?
Wat is een Anti-Aanbaklaag?
Wat is kalkoenvlees?
Wat is knoflook?

Extra nodig

knoflookpers

Bereidingswijze

  1. Verwijder het vliesje van de knoflook.
  2. Maak een marinade van de ketjap, de azijn, de suiker, de sambal en de gemberpoeder.
  3. Pers het teentje knoflook erboven uit.
  4. Snijd de kalkoenfilet in reepjes.
  5. Schep de kalkoenreepjes door de marinade en laat dit 15 minuten op een koele plaats staan.
  6. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  7. Was de paprika. Snijd hem door en verwijder de zaadlijsten en de pitjes. Snijd de paprika in reepjes.
  8. Schep de kalkoenreepjes uit de marinade en laat ze uitlekken. Vang de marinade op.
  9. Verwarm de olie in een wok of braadpan met anti aanbakbodem.
  10. Bak de kalkoenreepjes al roerend bruin. Voeg na 3 minuten de ui en paprika toe.
  11. Voeg de marinade en de bouillon toe en warm dit enkele minuten goed door.
  12. Roer de maÔzena los met wat water. Bind het vocht hiermee.
  13. Maak op smaak met ketjap en sambal.

Voedingswaarde per portie:

840 kilojoules/200 kilocalorieŽn
20 gram eiwit
10 gram vet
9 gram koolhydraten

receptenoverzicht

Copyright © Florina Blokland 1998 - 2005 Digitale School.
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005