Kerrierijst

      

IngrediŽnten

  • 50 gr snelkookrijst
  • 21/2 dl water (250 cc)
  • 10 gr boter
  • 50 gr varkenspoulet
  • 1/2 ui
  • stukje prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • beetje zout en peper

Achtergrondinformatie

Hoofdgerecht 1 persoon

Kerrie
Rijst

Vlees bakken

Bereidingswijze

  1. Doe het water in een kookpan en breng het aan de kook.
  2. Voeg de rijst toe en roer het een keer om.
  3. Doe het deksel op de pan en laat de rijst 7 minuten zachtjes koken op laag vuur.
  4. Snijd ondertussen de varkenspoulet klein.
  5. Maak de ui en prei schoon en snij ze in kleine stukjes.
  6. Smelt de boter in een koekenpan en bak de varkenspoulet bruin.
  7. Voeg de ui en prei toe en bak het in 2 minuten gaar.
  8. Voeg de knoflook en kerriepoeder toe en laat nog 1 minuut bakken.
  9. Giet na 7 minuten het water af van de rijst.
  10. Voeg de rijst toe aan het vlees-groentemengsel.
  11. Roer alles goed door elkaar.
  12. Maak het op smaak af met zout en peper.
     

Tip

Voeg wat blokjes ananas toe. 

receptenoverzicht

Copyright © Florina Blokland 1998 - 2005 Digitale School.
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005