Macaroni met
gehaktballetjes in tomatensaus
gebonden met Maizena

IngrediŽnten  
  • 50 gr snelkokende macaroni
  • 4 dl water (40 cl)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 blikje tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje of 1/4 tablet
  • 50 gr aangemaakt rundergehakt
  • 1 dl water (10 cl)
  • 1/2 afgestreken eetlepel maizena
Materialen
  • materialenbord

  • maatbeker

  • schilmes

  • snijplank

  • kookpan

  • steelpan

  • houten lepel

  • vergiet

  • groot plat bord

  • eetlepel, vork

  • roestvrijstalen kommetje

Achtergrondinformatie

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bouillonblokje

HygiŽne voor je begint: 
  Lange haren op een staart 
  Schort voor 
  Handen wassen 

Op ieder aanrecht: 
  een afvalbakje 
  een bord voor vuil bestek 

Veiligheid 
  geen stelen van pannen buiten het aanrecht 
  de vloer bij je aanrecht droog houden

Werkwijze

  1. Was je handen.

  2. Haal de ingrediŽnten.

  3. Zet het materialenbord klaar.

  4. Breng 400 cc water aan de kook met 1/2 theelepel zout.

  5. Doe de macaroni erbij en laat deze 7 minuten koken.
    Kijk voor de zekerheid op de verpakking hoe lang jouw macaroni moet koken.

  6. Maak met natte handen gehaktballetjes, zo groot als een knikker.

  7. Breng in de steelpan 100 cc water aan de kook, samen met het bouillonblokje en de tomatenpuree.

  8. Doe de gehaktballetjes erbij en laat het 5 minuten koken.

  9. Giet de macaroni door de vergiet en laat het water eruit lekken.
    (Pas op, heet!!)

  10. Doe de maizena in een kommetje en roer er met weinig water een glad papje van.
    Doe er eerst 1 eetlepel water bij en doe er pas meer bij als het papje te dik blijft.

  11. Roer het papje in het kokende gehakt-tomatensausje.

  12. Blijf goed roeren tot je een gladde saus hebt.

  13. Voeg de uitgelekte macaroni toe en laat dit even doorwarmen op halfhoog vuur.

  14. Serveer de hete macaroni op een groot plat bord.
    Geef er een grote lepel en vork bij.
    Eet smakelijk.


  15.  
  16. Was de vaat

  17. Zet alle spullen terug waar je ze gehaald hebt.

  18. Maak het aanrecht en het fornuis schoon.

  19. Laat je werkplek schoon en opgeruimd achter.

receptenoverzicht

Copyright © 1998 - 2005 Digitale School.
recept ingestuurd door Anouk Schaekens, Emma College Hoensbroek
laatst bijgewerkt op 29.12.2005