Omelet 

Materialen
  • eetlepel
  • snijmesje
  • schaaltje
  • koekenpan
  • snijplank
  • bestekbord
  • mes + vork + bord
IngrediŽnten (1 persoon)
  • 2 eetl. margarine
  • ľ ui
  • 1 ei
  • 1 eetl. melk
  • 2 eetl. doperwtjes
  • 2 eetl. gerapte kaas
  • zout en peper
HygiŽne voor je begint

  Lange haren op een staart 
  Schort voor 
  Handen wassen 

Op ieder aanrecht: 

  een afvalbakje 
  een bord voor vuil bestek 

Veiligheid 

  geen stelen van pannen buiten het aanrecht 
  de vloer bij je aanrecht droog houden

Werkwijze
  1. Zet alle materialen klaar en haal alle ingrediŽnten op
  2. Schil de ui en snijdt hem in kleine stukjes
  3. Smelt de margarine in de koekenpan op niet te hoog vuur
  4. Doe ui in de pan en laat 3 minuten op niet te hoog vuur fruiten..
  5. Doe intussen het ei, de melk, iets zout en peper in het schaaltje en klop het met een vork goed los
  6. Zet het gas laag
  7. Giet voorzichtig het eimengsel bij de uien
  8. Verdeel de doperwtjes erover heen
  9. Strooi de kaas erover
  10. Laat de omelet in ongeveer 5 minuten aan de bovenkant droog worden
    De onderkant moet lichtbruin worden
  11. Laat de omelet voorzichtig op een bord glijden

    Eet smakelijk!

  12. Was de vaat
  13. Zet alle spullen terug waar je ze gehaald hebt
  14. Maak het aanrecht en het fornuis schoon

    Laat je werkplek schoon en opgeruimd achter

receptenoverzicht

Copyright © Florina Blokland 1998 - 2005 Digitale School.
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005