Panpizza

IngrediŽnten (2 personen)

  • 2 sneetjes brood
  • 2 plakken ham 
  • 2 plakken kaas 
  • 1 tomaat 
  • 2 paprika 
  • 2 theelepel oregano 
  • 2 kleine ui 

Materialen

  • eetlepel 
  • snijplank 
  • koekenpan met deksel 
  • 1 bestekbord + 1 plat bord 
  • 4 schaaltjes 
  • snijmesje 
  • 2 messen + 2 vorken 

Achtergrondinformatie

Italiaanse kruiden
Uien

 

HygiŽne voor je begint

  Lange haren op een staart 
  Schort voor 
  Handen wassen 

Op ieder aanrecht

  een afvalbakje 
  een bord voor vuil bestek 

Veiligheid

  geen stelen van pannen buiten het aanrecht 
  de vloer bij je aanrecht droog houden

Werkwijze

  1. Zet de materialen klaar en haal de ingrediŽnten op
  2. Leg de boterhammen op een bord
  3. Leg de ham op het brood
  4. Snijdt de paprika in stukjes en leg ze op de ham
  5. Snijdt de tomaat in plakjes en de ui in ringen en leg ze op de ham
  6. Strooi er wat oregano over
  7. Snijdt de plakjes kaas in reepjes en leg
  8. ze kruislings over de groenten
  9. Smelt de margarine in de koekenpan
  10. (niet te bruin laten worden)
  11. Leg de boterhammen in de pan
  12. Leg de deksel op de pan en bak de pizza 10 minuten 
  13. op een laag vuur (zet de kookwekker en kijk af en toe)
  14. Dek de tafel
  15. Was voor zover mogelijk de vaat
  16. Serveer en eet de pizza op
  17. Was de overige spullen af 
  18. Maak het aanrecht en het fornuis schoon 
  19. Laat je werkplek schoon en opgeruimd achter

Eet smakelijk

  1. Was de vaat
  2. Zet alle spullen terug waar je ze gehaald hebt
  3. Maak het aanrecht en het fornuis schoon
  4. Laat je werkplek schoon en opgeruimd achter.

receptenoverzicht

Copyright © Florina Blokland 1998 - 2005 Digitale School.
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005