Pepernotencake 

IngrediŽnten  

  • 1 pak cakemeel

  • 200 gram boter

  • 1 eetlepel boter voor invetten van het cakeblik

  • 4 eieren

  • 200 gram pepernoten 

Materialen

  • beslagkom
  • mixer of garde
  • lepel
  • mes
  • weegschaal
  • cakeblik
  • kwastje voor invetten

Achtergrondinformatie

Temperaturen

 

HygiŽne voor je begint:

  Lange haren op een staart 
  Schort voor 
  Handen wassen 

Op ieder aanrecht: 
  een afvalbakje 
  een bord voor vuil bestek 

Veiligheid 
  geen stelen van pannen buiten het aanrecht 
  de vloer bij je aanrecht droog houden

Zo maak je 'm!
  1. Was je handen
  2. Vet het bakblik in met een beetje boter
  3. Maak het cakebeslag zoals op de achterkant van het pak staat beschreven
  4. Meng de pepernoten door het beslag 
  5. Bak de cake volgens de aanwijzingen op het pak

De pepernoten worden heerlijk zacht door het cakebeslag, 
zodat je een fantastische Sinterklaascake krijgt!  

  1. Was de vaat
  2. Zet alle spullen terug waar je ze gehaald hebt
  3. Maak het aanrecht en het fornuis schoon
  4. Laat je werkplek schoon en opgeruimd achter.

Eet smakelijk.

receptenoverzicht

Copyright © Florina Blokland 1998 - 2005 Digitale School.
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005