Roerei met ham en peterselie

     

IngrediŽnten

  • 2 plakjes ham
  • 2 eieren
  • 50 g boter
  • zout en peper
  • 3 eetl. fijngehakte peterselie
  • 4 boterhammen

Achtergrondinformatie

Ontbijt/Lunchgerecht voor 2 personen

Hamsoorten

Bereidingswijze

  1. Snijd de ham in reepjes.
  2. Breek ondertussen de eieren in een pannetje.
  3. Voeg de boter en de hamreepjes toe en laat het ei al roerende op een laag vuur stollen. Niet helemaal hard laten worden! 
  4. Breng het roerei op smaak met zout en peper en voeg de peterselie toe. 
  5. Rooster de boterhammen en leg ze op 2 borden. 
  6. Schep de roereieren op de geroosterde boterhammen.

Voedingswaarde per persoon ca.

Energie: 1900 kJ (460 kcal) 
Eiwit: 17 g 
Vet: 29 g 
Koolhydraten: 32 g

Tip

Roereieren zijn het lekkerst als ze nog een beetje romig zijn.

receptenoverzicht

Copyright © Florina Blokland 1998 - 2005 Digitale School.
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005