Rozijnenpannekoek

IngrediŽnten  
  • 25 gr rozijnen

  • 1 ei

  • 3/4 dl melk

  • 50 gr bloem

  • snufje zout

  • 1 afgestreken theelepel bakpoeder

  • 25 gr boter

Materialen
  • materialenbord

  • glazen schaaltje

  • beslagkom

  • houten lepel

  • pollepel

  • zeef

  • pannenkoekmes of spatel

  • koekenpan

  • groot plat bord

  • mes en vork

Achtergrondinformatie

Lunchgerecht voor ťťn persoon.

HygiŽne voor je begint: 
  Lange haren op een staart 
  Schort voor 
  Handen wassen 

Op ieder aanrecht: 
  een afvalbakje 
  een bord voor vuil bestek 

Veiligheid 
  geen stelen van pannen buiten het aanrecht 
  de vloer bij je aanrecht droog houden

Werkwijze

  1. Was je handen.

  2. Haal de ingrediŽnten.

  3. Zet het materialenbord klaar.

  4. Doe de rozijnen in de zeef en spoel ze onder lauw water af.
    Laat ze uitlekken.

  5. Breek het ei in een glazen schaaltje.

  6. Klop het ei los met de helft van de melk.

  7. Doe de bloem, de bakpoeder en een snufje zout in de beslagkom.

  8. Maak er een kuiltje in. Giet het geklopte ei in het kuiltje.

  9. Roer vanuit het midden de meel door het ei.

  10. Blijf roeren tot het een dik beslag is.
    Wrijf klontjes tegen de wand van de kom met de lepel stuk.

  11. Doe de rest van de melk erbij en blijf roeren tot het een glad beslag is.

  12. Roer de uitgelekte rozijnen erdoor.

  13. Verdeel de boter in 2 klontjes. Verwarm 1 klontje boter in de koekenpan.

  14. Schep er met de pollepel de helft van het beslag in.
    Kantel de pan een beetje heen en weer, zodat het beslag de bodem goed bedekt.

  15. Bak de pannenkoek op een laag vuur aan de onderkant lichtbruin.

  16. Keer de pannenkoek om als de bovenkant nog een klein beetje vochtig is.
    Gebruik hierbij het pannenkoekmes of de spatel.

  17. Bak nu de onderkant ook lichtbruin.

  18. Laat de pannenkoek op het grote bord glijden.

  19. Bak met de andere helft van het beslag nog zo'n lekkere rozijnenpannenkoek.
    Eet smakelijk.


  20.  
  21. Was de vaat

  22. Zet alle spullen terug waar je ze gehaald hebt.

  23. Maak het aanrecht en het fornuis schoon.

  24. Laat je werkplek schoon en opgeruimd achter.

receptenoverzicht

Copyright © 1998 - 2005 Digitale School.
recept ingestuurd door Anouk Schaekens, Emma College Hoensbroek
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005