Sandwich Hawaï

Ingrediënten (1 persoon)

  • 2 plakjes ananas
  • 1 eetlepel ananassap
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 1/2 ui gesnipperd
  • peper en zout
  • 4 sneetjes bruinbrood
  • 2 plakken gekookte ham
  • 2 plakken kaas
  • 2 blaadjes ijsbergsla (gewassen)

Materialen

  • 1 keukenmesje
  • 1 servet
  • 1 groot bord
  • 1 snijplank
  • 1 vergiet
  • 1 schaaltje

 

Hygiëne voor je begint: 

  Lange haren op een staart 
  Schort voor 
  Handen wassen 

Op ieder aanrecht: 

  een afvalbakje 
  een bord voor vuil bestek 

Veiligheid

  geen stelen van pannen buiten het aanrecht 
  de vloer bij je aanrecht droog houden

Werkwijze

  1. Was je handen en doe een schort voor.
  2. Haal de materialen op.
  3. Leg de plakjes ananas in het vergiet en laat ze goed uitlekken.
  4. Haal de schil van de ui en snij hem in kleine stukjes.

  5. Meng in een schaaltje de mayonaise met het ananassap, de uitjes, een beetje peper en zout en als je wilt ook mosterd.

  6. Leg de sneetjes brood naast elkaar op de snijplank.
  7. Doe de mayonaise op 2 boterhammen. Leg op elke boterham een plakje ham, plakje kaas, schijf ananas en een blaadje sla.
  8. Leg de andere 2 boterhammen er bovenop.
  9. Snij de boterhammen diagonaal (schuin) door.
  10. Vouw het servet om de sandwich heen.
  11. Ruim je werkplek op en wacht met eten tot iedereen klaar is.

    Eet smakelijk

receptenoverzicht

Copyright © Florina Blokland 1998 - 2005 Digitale School.
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005