Snelle uiensoep

     

IngrediŽnten

  • 3 uien

  • 2 eetlepels boter

  • 1/2 eetlepel suiker

  • 1 liter water

  • 3 bouillonblokjes (kleine vierkante)

Bijgerecht 2 personen

Achtergrondinformatie

Bouillonblokje

Dit is een vegetarisch recept.
Let dus op: als je vleesbouillon of kippenbouillon gebruikt is de soep niet meer vegetarisch!

Erbij:

stokbrood met kruidenboter

Bereiding:

  1. Pel de uien en snij ze in ringen.
  2. Bak de ringen in de boter ongeveer 4 minuten tot ze glazig zijn.
  3. Strooi de suiker eroverheen en roer tot de uien lichtbruin zijn.
  4. Giet het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe.
  5. Breng alles aan de kook en laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
  6. Snijd ondertussen het stokbrood in plakjes en besmeer ze met kruidenboter.
  7. Serveer de soep met de sneetjes stokbrood.

receptenoverzicht

Copyright © Florina Blokland 1998 - 2005 Digitale School.
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005