Italiaanse spaghetti

IngrediŽnten  
  • Ĺ ui
  • stukje rode paprika
  • 15 gram margarine
  • 50 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • peper en zout
  • 4 dl water (400 ccm)
  • 1 bouillonblokje of Ĺ bouillontablet
  • 50 gram snelkokende spaghetti
  • Ĺ eetlepel geraspte parmezaanse kaas


Materialen
  • materialenbord

  • maatbeker

  • schilmes

  • snijplank

  • kookpan

  • braadpan

  • houten lepel

  • r.v.s. schaaltje

  • vergiet

  • groot plat bord

  • theelepel

  • 2 vorken en 1 eetlepel

Achtergrondinformatie
Hoofdgerecht voor 2 personen
Bouillonblokje  Braadpan  Peper  Uien Parmezaanse kaas

HygiŽne voor je begint: 
  Lange haren op een staart 
  Schort voor 
  Handen wassen 

Op ieder aanrecht: 
  een afvalbakje 
  een bord voor vuil bestek 

Veiligheid 
  geen stelen van pannen buiten het aanrecht 
  de vloer bij je aanrecht droog houden

Werkwijze

  1. Was je handen.

  2. Zet het materialenbord klaar.

  3. Was de paprika, haal de zaadjes eruit en snijd ze in kleine stukjes.

  4. Verwarm de margarine in de braadpan en fruit hierin de ui.

  5. Fruit de paprika even mee en doe het gehakt erbij.

  6. Bak het gehakt al roerende met een vork rul en grijs.

  7. Roer de tomatenpuree en 4 eetlepels water er doorheen.

  8. Maak op smaak met wat peper en zout.

  9. Laat dit samen ongeveer 10 minuten stoven met het deksel op de pan.

  10. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook in de kookpan.

  11. Zet de spaghetti rechtop in de kokende bouillon.

  12. Draai de spaghetti als de uiteinden slap worden rondom in de bouillon; laat dit 8 minuten koken.

  13. Doe de spaghetti in een vergiet en dan snel op een voorverwarmd bord.

  14. Maak in het midden een kuiltje en doe daar het vleesmengsel.

  15. Strooi er de geraspte kaas over.

  16. Geef een grote lepel en vork bij het gerecht.


    Eet smakelijk.


  17.  
  18. Was de vaat

  19. Zet alle spullen terug waar je ze gehaald hebt.

  20. Maak het aanrecht en het fornuis schoon.

  21. Laat je werkplek schoon en opgeruimd achter.

receptenoverzicht

Copyright © 1998 - 2005 Digitale School.
recept ingestuurd door Anouk Schaekens, Emma College Hoensbroek
laatst bijgewerkt op 29.12.2005