Tomatensoep
Gebonden met een roux

Benodigdheden:

  • 2 1/2 dl water (250 ccm)
  • bouillontablet
  • 15 gram margarine
  • 1 eetlepel bloem
  • peper
  • eventueel een scheutje koffiemelk
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • een stukje ui

Achtergrondinformatie:

Materialen:

  • materialenbord
  • maatbeker
  • r.v.s schaaltje
  • steelpan
  • snijplank
  • schilmes
  • kookpan
  • houten lepel
  • diep bord
  • opscheplepel / sauslepel
  • eetlepel

Werkwijze:

  1. Was je handen.

  2. Zet het materialenbord klaar.

  3. Breng het water aan de kok in het steelpannetje.
  4. Los hierin het bouillonblokje op.
  5. Zet het vuur uit.
  6. Snij de ui in kleine stukjes.
  7. Smelt de margarine in een kookpan, tot het schuim wegtrekt.
  8. Bak (fruit) de ui hierin zachtjes.
  9. Voeg de tomatenpuree toe en meng goed.
  10. Voeg de bloem toe en meng goed.
  11. Voeg onder goed roeren de bouillon toe.
  12. Kook de soep zachtjes enkele minuten, met het deksel op de pan.
  13. Breng de soep op smaak met peper en een scheutje koffiemelk.
  14. Serveer de soep in een diep bord.

receptenoverzicht

Copyright Florina Blokland 1998 - 2005 Digitale School.
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005