Uitsmijter   

IngrediŽnten  
  • 1 ei
  • 1 plak gekookte ham
  • 1/2 tomaat
  • 4 zilveruitjes
  • 1 augurk
  • 1 sneetje wit brood
  • 1 blaadje sla
  • 25 gr boter voor het bakken
  • 5 gr boter voor het brood
  • zout en peper
Materialen
  • materialenbord

  • koekenpan

  • glazen schaaltje

  • snijplank

  • schilmesje

  • spatel

  • groot plat bord

  • vork en mes

Achtergrondinformatie

Lunchgerecht voor 1 persoon

HygiŽne voor je begint: 
  Lange haren op een staart 
  Schort voor 
  Handen wassen 

Op ieder aanrecht: 
  een afvalbakje 
  een bord voor vuil bestek 

Veiligheid 
  geen stelen van pannen buiten het aanrecht 
  de vloer bij je aanrecht droog houden

Werkwijze

  1. Was je handen.

  2. Haal de ingrediŽnten op.

  3. Zet het materialenbord klaar.

  4. Was het slablaadje in koud water en dep het droog tussen een theedoek.

  5. Snij de tomaat in 2 partjes en de augurk in plakjes.

  6. Besmeer het sneetje brood met boter.

  7. Leg hierop de sla, gevolgd door het plakje ham.

  8. Breek het ei boven het glazen schaaltje.

  9. Verwarm de boter in de koekenpan.
    Wacht tot het schuim is weggetrokken, maar pas op dat de boter niet verbrand!

  10. Giet het ei voorzichtig in de pan.

  11. Bak het ei op een laag vuur totdat het eiwit gestold is.
    Het is dan wit en niet meer vloeibaar.

  12. Schep het ei met de spatel voorzichtig uit de pan en leg het op het brood.

  13. Garneer de uitsmijter met partjes tomaat, plakjes augurk en de zilveruitjes.

  14. Serveer de hutspot op een groot plat bord.
    Geef er een vork en mes bij.
    Eet smakelijk.
     

  15. Was de vaat

  16. Zet alle spullen terug waar je ze gehaald hebt.

  17. Maak het aanrecht en het fornuis schoon.

  18. Laat je werkplek schoon en opgeruimd achter.

receptenoverzicht

Copyright © 1998 - 2005 Digitale School.
recept ingestuurd door Anouk Schaekens, Emma College Hoensbroek
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005