Vlaflip  

IngrediŽnten  
  • 1 deciliter vanillevla
  • 1/2 deciliter yoghurt
  • 1 eetlepel aardbeienjam
  • 1 eetlepel aardbeiensaus
  • 1 eetlepel chocoladesaus
Materialen
  • Materialenbord

  • 1 maatbeker

  • 1 glazen schaaltje

  • 1 r.v.s schaaltje

  • 2 eetlepels

  • 1 rietje

  • 1 kleine eetlepel

Achtergrondinformatie

Toetje voor 1 persoon

Je kunt ook speciale toetjes-glazen gebruiken zoals je in een restaurant vaak krijgt.

HygiŽne voor je begint: 
  Lange haren op een staart 
  Schort voor 
  Handen wassen 

Op ieder aanrecht: 
  een afvalbakje 
  een bord voor vuil bestek 

Veiligheid 
  geen stelen van pannen buiten het aanrecht 
  de vloer bij je aanrecht droog houden
 

Werkwijze

  1. Was je handen.

  2. Zet het materialenbord klaar.

  3. Haal de ingrediŽnten op.

  4. Meet de juiste hoeveelheid vanillevla  en yoghurt af in de maatbeker.

  5. Doe op de bodem van het glas of glazen schaaltje een eetlepel aardbeienjam.

  6. Schenk hierop een laagje vanillevla en dan een laagje yoghurt.

  7. Doe er een sliertje aardbeiensaus bovenop.

  8. Schenk op de aardbeiensaus weer een laagje vanillevla en een laagje yoghurt.

  9. Doe er als laatste een sliertje chocoladesaus op.
     

    Tip
    Je kan het glas eventueel met Smarties, gekrulde chocoladevlokken of discoballetjes versieren.
     

  10. Was de vaat

  11. Zet alle spullen terug waar je ze gehaald hebt.

  12. Maak het aanrecht schoon.

  13. Laat je werkplek schoon en opgeruimd achter.

receptenoverzicht

Recept ingestuurd door Anouk Schaekens, Emma College Hoensbroek
Overige informatie Copyright © 1998 - 2005 Digitale School.

laatst bijgewerkt op 24 januari 2005