Voor 2 personen heb je nodig: Verder zet je klaar:
  • 1 appel

  • 1 sinaasappel

  • 1 banaan

  • 2 kiwiís

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 eetlepel suiker of honing

  • 1 eetlepel amandelsnippers
    of 1 eetlepel rozijnen

  • aardappelmesje

  • snijplank

En zo maak je het klaar:

  1. Schil de appel, deel hem in vieren en haal het klokhuis eruit.

  2. Snijd nu de partjes in blokjes. Doe ze in de kom en besprenkel ze met citroensap.
    Zo worden ze niet bruin.

  3. Dan neem je de sinaasappel, je snijdt er van boven en van onderen en kapje af en kerft de schil een aantal malen in.

  4. Pel nu de sinaasappel met de handen.

  5. Verwijder de witte schilfertjes, haal de partjes van elkaar en snijd ze klein.

  6. Schil de kiwiís met een aardappelmesje en pel de banaan.

  7. Snijd beide vruchten in plakjes.

  8. Meng nu alle vruchten samen met de suiker of de honing. Als je wilt kun je nog een eetlepel amandelsnippers of rozijnen door de vruchtensalade mengen.

 Tip:

Maak vruchtensalade met de vruchten van het seizoen, bijvoorbeeld ís zomers aardbeien en ís winters sinaasappels.   

 

receptenoverzicht

Copyright © Florina Blokland 1998 - 2005 Digitale School.
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005