Wentelteefjes
IngrediŽnten Materialen HygiŽne voor je begint:
  • 3 sneetjes casino wit
  • 1/2 ei
  • stukje boter
  • snuf kaneel
  • suiker
  • 1 dl. melk
  • bekken
  • pannenkoeksmes
  • koekenpan
  • kookpan + water
  • mes
  • garde
  Lange haren op een staart 
  Schort voor 
  Handen wassen 

Op ieder aanrecht: 
  een afvalbakje 
  een bord voor vuil bestek 

Veiligheid 
  geen stelen van pannen buiten het aanrecht 
  de vloer bij je aanrecht droog houden

 

Werkwijze

  1. Zet alle materialen en ingrediŽnten klaar
  2. Zet een pan met water op het vuur en breng deze aan de kook
  3. Zet het vuur dan uit en leg een bord op de pan zodat het bord warm wordt
    Hierop komen straks de wentelteefjes te liggen
  4. Snijd de korstjes van het brood en snijd ze diagonaal doormidden 
  5. Klop met de garde een 1/2 ei met de melk goed doorelkaar
  6. Zet de koekenpan met een stukje boter op het vuur
  7. Doe 1 stukje brood in de bekken met het melk/ei mengsel
  8. Zet het vuur laag als de boter iets rookt
  9. Doe 1 stukje brood in de koekenpan
  10. Draai het brood om als het iets bruin wordt
  11. Wacht tot het wat stevig is
  12. Leg het brood op het warme bord 
  13. De de tafel
  14. Meng de suiker en kaneel mengen en zet dit op tafel

    Eet smakelijk.
     
  15. Was de vaat
  16. Zet alle spullen terug waar je ze gehaald hebt
  17. Maak het aanrecht en het fornuis schoon
  18. Laat je werkplek schoon en opgeruimd achter.

receptenoverzicht

Copyright © Florina Blokland 1998 - 2005 Digitale School
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005