Wortelstamppot (hutspot) 

IngrediŽnten  
  • 200 gr aardappelen
  • 150 gr wortelen
  • 1 ui
  • 3 dl water
  • 1/2 theelepel zout
  • 10 gr boter
  • beetje peper

Achtergrondinformatie
Hoofdgerecht voor 1 persoon
Wortels en peentjes

Materialen
  • materialenbord

  • kookpan

  • snijplank

  • schilmesje

  • vork

  • houten lepel

  • maatbeker

  • pureestamper of roerzeef

  • groot plat bord

  • grote vork en mes

HygiŽne voor je begint: 
  Lange haren op een staart 
  Schort voor 
  Handen wassen 

Op ieder aanrecht: 
  een afvalbakje 
  een bord voor vuil bestek 

Veiligheid 
  geen stelen van pannen buiten het aanrecht 
  de vloer bij je aanrecht droog houden

Werkwijze

  1. Was je handen.

  2. Haal de ingrediŽnten op.

  3. Zet het materialenbord klaar.

  4. Doe 3 dl water en het zout in de pan en breng het aan de kook.

  5. Schil de aardappelen en de wortelen en snij ze in stukken.

  6. Schil de ui en snijd ze in ringen.

  7. Doe de groenten in het kokende water.

  8. Breng alles aan de kook en laat het 20 minuten koken op een laag vuur.

  9. Haal de pan van het vuur en giet het kookvocht in de maatbeker.
    Pas op, heet!!

  10. Doe 10 gr boter bij de groenten en maak alles fijn met de pureestamper of de roerzeef.
    Als het te droog is kun je er beetje bij beetje het kookvocht bijgieten.

  11. Maak de hutspot op smaak met een beetje peper.

  12. Serveer de hutspot op een groot plat bord.
    Geef er een vork en mes bij.
    Eet smakelijk.
     

  13. Was de vaat

  14. Zet alle spullen terug waar je ze gehaald hebt.

  15. Maak het aanrecht en het fornuis schoon.

  16. Laat je werkplek schoon en opgeruimd achter.

receptenoverzicht

Copyright © 1998 - 2005 Digitale School.
recept ingestuurd door Anouk Schaekens, Emma College Hoensbroek
laatst bijgewerkt op 24 januari 2005