Hieronder vindt je een aantal opdrachten  die je bij het thema voeding kunt gebruiken.  Het materiaal is uit te printen door in de browser op Bestand, afdrukken... te klikken. Ook kun je het materiaal in bijvoorbeeld Word of Frontpage Express bewerken om het aan de eigen situatie aan te passen. Aangepast materiaal is altijd welkom!! Ik zet het er dan bij.

De Voedingswijzer met extra uitleg over de voedingsstoffen en de dagelijks benodigde hoeveelheden is eveneens uit te printen en kan door de leerlingen als naslag gebruikt worden.

dsdot.gif (925 bytes) Zappende Olio's Een eenvoudige (groeps)opdracht voor LWOO-leerlingen bij de internetsite van de zappende Olio's. Een site van het Voorlichtingsbureau van margarine, vetten en oliŽn. Oosrpronkelijk voor bovenbouw basisonderwijs. Een site voor voortgezet onderwijs is in aanbouw.
dsdot.gif (925 bytes) Voeding kun je kiezen Een eenvoudige (groeps)opdracht voor LWOO-leerlingen. Uit tijdschriften worden maaltijden en voedingsmiddelen geknipt die te maken hebben met prijs, smaak, reclame en voeding uit andere landen.
dsdot.gif (925 bytes) Kiezen voor minder vet Een opdracht waarbij uit telkens 2 voedingsmiddelen de minst vet bevattende moet worden gekozen. Kan als toets worden gegeven, maar ook als opdracht. Gebruik van bijvoorbeeld de Voedingsmiddelentabel is aan te raden.
dsdot.gif (925 bytes) Recepten Diverse recepten voor beginnende en gevorderde koks.

Wanneer je als docent materialen hebt (gemaakt) of bovenstaand materiaal hebt aangepast dat door andere collega-verzorgingsdocenten gebruikt zou kunnen worden, stuur me dan een e-mailbericht. Eventueel met het materiaal als apart bestand erbij.


laatst bijgewerkt 25.03.2003
1998-2003 Florina Blokland