Docenten op Kennisnet

WinToetsen

Door Florina Blokland

Toetsenbank
Op het landelijk congres verzorging gaf ik samen met Allard Bijlsma een workshop WinToets. Daarbij waren een aantal zeer enthousiaste gebruikers aanwezig. Ook communityleden! Om onderling toetsen uit te wisselen ben ik gestart met een toetsenbank.

Je kunt de toetsen meteen gebruiken maar ook aanpassen. Uit de de toetsen kun je bijvoorbeeld vragen filteren op onderwerp, lesmethode, niveau, onderwerp, soort vraag etc.

De leerlingen maken vervolgens de toetsen op de computer maar je kunt er ook een Word- of html-bestand van maken. Neem je ze digitaal af, dan kun je de toetsen daarna analyseren: de uitslag, de vragen, de gegeven antwoorden of de cijfers per leerling/klas bekijken: dit en meer is mogelijk.

Toetsen delen
Gebruik je dit toetsprogramma ook? Stuur je toetsen naar me op en je ontvangt een wachtwoord om ook toetsen van collega's te downloaden.

Programma
WinToets is een programma dat wordt gemaakt door uitgeverij De Rode Planeet [Allard Bijlsma] en wordt inmiddels op honderden scholen gebruikt. Op de gebruikerslijst kun je zien of jouw school er ook tussen staat.

Demo
Je kunt op de site van De Rode Planeet ook een demo downloaden. Hiermee kun je toetsen tot maximaal 10 vragen maken.

Eervolle vermelding
Onze community wordt ook genoemd op de site. Laten we deze eervolle vermelding inhoud blijven geven!

Boekje
Nog een tip: persoonlijk vind ik het boekje dat je kunt bestellen een aanrader.
Ik gebruik het regelmatig als achtergrondinformatie en voor tips en trucs. Maar ook de online-hulp op de site biedt veel verdiepingsstof.

Naar de toetsenbank

kennisnet/digischool 2003-2005