Docenten op Kennisnet

Informatie community verzorging

 

Introductie
 

Wat is de Community Verzorging?

De Community Verzorging is een initiatief van Kennisnet en de Digitale School en heeft als doel iedereen die in Nederland betrokken is bij het vak Verzorging een platform te bieden en nader bij elkaar te brengen. Zowel mensen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs als mensen uit de vakverenigingen of van beleidsbepalende instanties kunnen lid zijn van deze communities.
 

De community zal dienen als platform voor verschillende activiteiten:

  • Communicatie tussen vakdocenten. 
  • De ontwikkeling van het vaklokaal Verzorging.
  • Het beoordelen van webpagina's op bruikbaarheid voor het Verzorging onderwijs.

Deelname aan de Community verplicht tot niets. Maar het wordt natuurlijk zeer op prijs gesteld als leden een artikel schrijven voor de nieuwsbrief of een bijdrage leveren voor het vaklokaal.

Wat heb ik eraan?

Veel docenten maken zelf lesmateriaal en opdrachten. Andere docenten zoeken aanvullende materiaal bij de gebruikte methode. Deze community zal dienen als platform voor uitwisseling. Via internet kunnen we van elkaars ervaringen en ideeŽn profiteren. Gratis. Een paar voorbeelden:

  • In het vaklokaal kunnen allerlei materialen aangeboden worden: lesmaterialen, opdrachten, excursies, interessante internet sites
  • Vragen, meningen en opvattingen kunnen in de vorm van een artikel geplaatst worden in de nieuwsbrief!
  • Er zijn geen verplichtingen. Wel hoop ik dat je zo af en toe een bijdrage voor de nieuwsbrief en/of het vaklokaal wilt leveren, omdat je het idee achter een Community, het "halen-brengen" principe onderschrijft. Je ervaringen en materiaal kunnen immers ook van waarde zijn voor anderen! 
  • Via de mailinglijst kun je je vragen aan honderden collega's stellen.
  • Het volgen van (gratis) workshops.
  • Toegang tot de Online- Tools in "Handig".
  • Ontvangst van een nieuwsbrief.

Wat kost het?

Er zijn geen kosten aan het lidmaatschap verbonden. Dit zou ook in strijd zijn met de doelstellingen van de Stichting De Digitale School.

Aanmeldingformulier

Docenten Verzorging, maar ook mensen die geÔnteresseerd zijn in het vakgebied: jullie zijn van harte welkom bij de community. Je kunt je aanmelden via het aanmeldingsformulier

Nieuwsbrieven

Ieder Communitylid ontvangt de e-mail nieuwsbrief. Deze wordt 8x per jaar verstuurd. Een bijdrage hieraan wordt natuurlijk op prijs gesteld. Twee weken na het verzending, wordt de nieuwsbrief toegevoegd aan het online-archief.

 

  

Communities

Voor alle vakken in het VO, maar ook voor het PO en de BVE zijn er communities. Je kunt van meerdere communities lid worden.

 

 
 

© kennisnet/digischool 2003-2005