Consumenten

Milieu

Weet jij wat je allemaal kunt recyclen in huis? Speel dit spel en je weet het!

Duurzame energie: wat is dat? Je leert het hier.

Consumentenbond Om consumententesten op te halen moet je lid zijn. Verder is er informatie te vinden over educatieve video's, software of literatuur voor Verzorging en  algemene informatie over testen.

Goede Waar en Co streeft naar een duurzame en rechtvaardige samenleving met kritische consumenten die willen weten waar, waarvan en onder welke omstandigheden producten gemaakt worden.

De Digitale Consument gaat over vaste en mobiele telefonie, over kabel, omroep en satelliet, en over internet in het algemeen en kopen op internet in het bijzonder.

Heb je vragen of klachten over voedsel, consumentenproducten of ziektes die dieren op mensen over kunnen brengen? De Keuringsdienst van waren heeft een Warenklachtenlijn ingesteld. Als je bijvoorbeeld denkt dat je nieuwe skates niet in orde zijn, kun je gratis bellen: 0800-0488, 7 dagen per week, 24 uur dag!

Startpagina met tientallen links voor consumenten.

Goede doelen worden gecontroleerd: doen ze wel wat ze beloven? Het CBF zoekt dit uit.

Als consument besteed je geld. De banken doen er alles aan om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken. Over geldzaken kun je veel informatie vinden op de sites van de volgende banken:

Gids voor de Europese Consument in de interne markt. Een service van de Europes Unie. Kopen bij de buren, mag dat?
Het Keurmerkinstituut Consumentenproducten geeft info over verschillende keurmerken. Bijvoorbeeld
over het sterrensysteem voor hotels, de energiewijzer voor huishoudelijke apparaten en de was- en strijksymbolen voor textiel.

lijn met mannetje.bmp (14646 bytes)

Milieu

Op de pagina van Milieucentraal vind je -soms misschien wat ambtelijk geschreven- informatie over heel veel onderwerpen. Bijvoorbeeld over onderwerpen als "autodaten" en rookmelders. Wil je zelf actief meewerken aan een beter milieu, dan moet je hier eens naar toe surfen!!recycler.gif (2260 bytes)

Het Milieuloket Een ingang naar Milieuboek en de Stichting Milieu Educatie. Hier is direct informatie te vinden over milieuonderwerpen die met het vak Verzorging te maken hebben:  cosmetica, kleding, afval, consumeren, woningonderhoud, woninginrichting, enzovoort.

De Stichting Publieke Zaken vindt dat de overheid niet snel genoeg zorgt voor een beter milieu. Zij willen het sneller doen.

De Kleine Aarde is een organisatie de mensen wil interesseren voor een milieuvriendelijke en gezonde leefwijze. Deze is volgens deze organisatie gebaseerd op landbouwmethoden, voedingsgewoonten en omgang met energie en grondstoffen die het milieu ontzien. Op deze site vindt je informatie over de activiteiten die De Kleine Aarde ontwikkeld.

Welke betekenis heeft het woord wereld voor jou? Dit is één van de vragen die jou wordt gesteld op de website van het Jongeren Milieu Actief . Een organisatie die helemaal gericht is op jongeren van 12 tot zo'n 28 jaar. Ga er eens kijken! Je vindt er vast iets wat je interessant vindt!

Aktie Strohalm   Economie en milieu.

Milieu actie-agenda Zoekhulp voor milieuonderwerpen en -discussies.

Alle beetjes helpen. Hoe je zelf kunt bijdragen aan een beter milieu lees je op de Milieu Thuiswijzer.

Water!! Een spel over water en nog veel meer op http://www.wnf.nl/water/index.htm

De Zeehondencreche in Pieterburen heeft een leuke site over het milieu, wetenschappelijk onderzoek en de opvang van zeehonden.

McSpotlight: een kritische kijk op McDonalds en andere hamburgergiganten

De naam zegt het al: http://www.co2.nl/  is  een milieusite over CO2.

Ecomarkt Begin 1993 is de stichting MilieuWijzer opgericht om schoner produceren en consumeren te bevorderen. Daarvoor brengt de stichting onder meer lokale MilieuWijzers uit. In 1995 heeft de stichting de EcoMarkt geopend: dé website voor milieu-informatie op Internet. Een   groot aantal organisaties doet al mee aan de EcoMarkt, waar groene producten en diensten onder de aandacht van de bezoekers worden gebracht. Het onderdeel InfoMarkt verstrekt informatie over milieu en natuur.

Greenpeace De meeste van ons kennen Greenpeace van de meestal spectaculaire acties tegen de manier waarop omgegaan wordt met ons milieu. Op de site van Greenpeace vindt je dan ook informatie over succesvolle acties, maar ook vindt je er achtergrondinformatie over  deze wereldwijd opererende milieuorganisatie. Bijvoorbeeld over wetenschappelijk onderzoek, overleg met de regering en fabrikanten.

milieukeurblauw.gif (7630 bytes)De Stichting Milieukeur maakt samen met fabrikanten, consumenten, overheid en milieu-organisaties milieu-eisen voor verschillende producten. Op deze site vindt je een overzicht van producten waarvoor zulke eisen al klaar zijn (bijvoorbeeld kattebakkorrels, schrijfpapier), en van producten waarvoor zulke eisen in de maak zijn! Een hele lange lijst die alleen maar langer wordt!
Milieudefensie Actuele informatie van deze actieve Nederlandse milieu-organisatie. milieu educatiecentrum

Het Milieu Educatie Centrum in Eindhoven heeft een interactieve tentoonstelling voor kinderen, een afvalspel en nog veel meer dingen voor (jonge) kinderen. Maar voel je je hier te oud voor: niet wegsurfen, want je kan er ook interessante informatie over andere tentoonstellingen en praktikummaterialen krijgen.

laatst bijgewerkt op 20 oktober 2005
1998-2005 Florina Blokland