Genotmiddelen
 

[ roken ] [ drugs ] [ gokken ] [ alcohol ] [ algemeen ]

 
Roken

Rokeninfo.nlwww.rokeninfo.nl is dè startpagina voor jou. Dus alle sites zoals www.actietegengif.nl, www.werkstuk-roken.nl, good4u en de oudere maarikrookniet & doodzonde zijn allemaal te bereiken via www.rokeninfo.nl.

Maar ik rook niet... Kijk naar filmpjes en luister naar radiospotjes. Het is hartstikke stoer als je niet rookt. Toch?

Stivoro: de Stichting Volksgezondheid en Roken weet alles over roken. 

Werkstuk maken over roken? Dan is deze site onmisbaar! Speciaal voor het maken van een werkstuk.

Wil je stoppen met roken? Je rookt, maar wilt er eigenlijk mee stoppen. Of je bent al gestopt maar kunt de verleiding maar moeilijk weerstaan. Als dit op jou slaat, zul je zeker wat aan deze site hebben! Hij staat vol met tips en informatie over hoe je de sigaret de baas kunt worden. Ook vind je er een test om na te gaan of je aan nicotine bent verslaafd.

De eerste Nederlandstalige Internet Site over hoe je kunt Stoppen met Roken: voor de niet-roker, de beginnende roker, de roker, de roker die gestopt is en de roker die wil stoppen met roken. Ben je net gestopt, dan kun je anderen laten weten hoe je dat hebt gepresteerd, waarom je bent gestopt, hoe lang je hebt gerookt en wat voor bijverschijnselen je van het stoppen hebt gekregen. Je kunt er chatten en inschrijven op een nieuwsbrief.

Voor degene die wil weten hoe erg hij/zij verslaafd is, kijk je op http://medischnet.nl/rooktest/ voor een rooktest.
 

Drugs
Echt alles wat je weten wilt over drugs, speed, alcohol, slappmiddelen, xtc en al die andere middelen. Ook heel handig voor je werkstuk!

Drugsinfo.nl Dè site met informatie en materiaal dat je kunt bestellen over soft drugs, alcohol,tabak, XTC en gokken.

Op het Drugsweb kun je spellen spelen en testen doen over drugs.

Wil je lezen over ervaringen van drugsgebruikers? In deze weekkrant lees je een reportage waarin excessieve drugsgebruikers vertellen wat hen beweegt en welke pogingen zij ondernemen om van hun gebruik af te komen. Hierin komt onder andere naar voren dat ook het gebruik van milde middelen als wiet riskant kan zijn. Bepalend voor de risico's is vooral waarom iemand is gaan gebruiken. Je kunt verder lezen in de Profielbijlage Drugs van het NRC van 8 maart. 

Naar Voorkom.nlVoorkom.nl Een site die je alles verteld over alcohol, drugs, gokken en roken. Speciaal voor jongeren is er de Cool & Clean Club: een gezonde generatie door minimaal een jaar lang niet te roken, drinken, gokken of drugs te gebruiken.

De startpagina om iets over welke drug dan ook te weten te komen is The Lycaeum. Wel in het Engels.

Het CEDRO, Centrum voor DrugsOnderzoek, is in 1996 opgezet door de Faculteit der Ruimtelijke Wetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Doel van het CEDRO is vanuit een sociaal-wetenschappelijke oriëntatie kennis op te bouwen over de verschillende aspecten van de drugsproblematiek. Door de reputatie van de betrokken wetenschappers en de bijzondere positie van Nederland en Amsterdam in het internationale drugsonderzoek heeft het CEDRO inmiddels een plaats aan het wetenschappelijk firmament verworven. De online bibliotheek is een prima bron voor artikelen en statistieken over diverse soorten drugs.
 

Alcohol
Alcoholinfo: alle informatie bij elkaar.


Je bent niet de enige met een drinkende vader of moeder.
Hier
vind je verhalen van andere jongeren. Je kunt ook zelf je verhaal kwijt!
 

Drankjewel!
Lees de verhalen van jongeren.Een gloednieuwe site! Alcohol, vervelend wanneer je ouders of jijzelf problemen hebt met dit goedje.

Ga naar De kater komt later De kater komt later
Verkeer en alcohol: de gevolgen in real audio
Jaarlijks vallen 300 verkeersdoden door het rijden onder invloed. Maar al te vaak denken mensen dat ze nog uitstekend kunnen rijden na een paar drankjes, terwijl dat allang niet meer het geval is. Je beoordelingsvermogen neemt namelijk al af na 2 glazen alcohol. Drie slachtoffers van drank in het verkeer zijn Onno, Simone en Theo. Over hun verhaal zijn korte maar indrukwekkende filmpjes gemaakt. Deze kun je online bekijken.

Kenistest
In 1998 werden 83 doden in het verkeer geregistreerd waarbij alcohol in het spel was. Eenderde daarvan was jonger dan 25 jaar. Nog eens 415 jongeren raakten gewond bij dergelijke ongelukken. Ook drugsgebruik in het verkeer komt steeds vaker voor. Uit recent onderzoek bleek dat 17,5 % van de mannelijke bestuurders tussen 18 en 25 jaar na het gebruik van drugs achter het stuur gaat zitten! Doe deze KennisTest om er achter te komen wat jij weet van alcohol en drugs. Vergelijk je score eens met die van je klasgenoten!

Of bezoek eerst http://www.alcoholvoorlichting.nl voor nog meer links naar sites over alcohol en drugs.

Reactiesnelheid test Hoe snel reageer jij als je nuchter bent, één glas bier, twee glazen bier of nog meer glazen bier gedronken zou hebben? Je kunt het op deze site testen!

De Anonieme Alcoholisten . De officiële website van Anonieme Alcoholisten. Voor als je echt hulp nodig hebt bij alcoholproblemen.

De Anonieme Alcoholisten regio Haaglanden . Ook hier kun je anoniem ervaringen uitwisselen met mensen die met dezelfde problemen worstelen als jij. Je kunt gratis .lid worden, alleen als je echt wilt stoppen met drinken. Het hoofddoel is "nuchter blijven andere alcoholisten helpen nuchter te worden"!
 

gokken
AGOG, gokverslaving

Het Jongeren Informatie Punt  (JIP) heeft weet veel over gokken. Kort maar krachtig: wat is gokken en hoe kom je eraf?

 
algemeen
Stichting De Hoop helpt bij verslavingen.

De Stichting Informatievoorziening Verslavingszorg

Gelders Centrum voor Verslavingszorg . Hier is hulp en informatie te vinden over alcohol en drugsverslaving.

Jellinek kliniek in Amsterdam.Een instituut waar je terecht kunt voor hulp, informatie en adressen bij jou in de buurt.

 


laatst vernieuwd op 21 oktober 2005
1998-2005 Florina Blokland