Kleding
 


Wil je dat jouw sportkleding gemaakt wordt door mensen die daarmee wat verdienen en onder goede omstandigheden werken????
 

Mode in de 20e eeuw nieuw
Altijd al willen weten wat je moeder droeg toen ze zo oud was als jij? Dan moet je toch echt even kijken naar de mode in de eeuw hiervoor! Dat lijkt lang geleden, maar dat is het niet! Jij bent toch ook geboren in de 20e eeuw?

 

Alles over wassen
Super de Boer verkoopt niet alleen wasmiddelen. Deze supermarkt wt er ook veel van.
Omo
Je hebt misschien schoon genoeg van de wasmiddelenreclames op de tv.
Toch heeft Omo wel iets leuks bedacht: de Omo waslijn.  Ga er maar eens kijken! Er is ook een vlekken-sos.
Textielbehandelingssymbolen
Ken je de betekenis van de symbolen die op etiketjes in je kleding staan? Je kunt ze hier bekijken. En wil je testen of je ze kent? Test jezelf dan met deze online oefeningen.
Ook op de site van Stomerij Peeters vind je de wassymbolen en hun betekenis.
 

 

Online Textieltest
Op de site van het textielmuseum in Tilburg vind je onder de knop Kids een flitsende test.
Het Nederlands Mode Instituut . Via deze pagina kan je naar verschillende bedrijven surfen die te maken hebben met mode en kleding.
Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen
Tips voor het kiezen van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen vind je bij het milieuloket.
Hoe doe je dat, milieuvriendelijk wassen? Op deze site vind je hiervoor tips.
Wel eens in de supermarkt bij de wasmiddelen gekeken? Er zijn heel veel soorten wasmiddelen. Hier lees je welk wasmiddel waarvoor geschikt is.

Er is nu ook een modeportaal met links naar sites die iets met kleding te maken hebben. Te vinden op  http://www.modeportaal.nl/

Als je het toch over kleding hebt dan toch zeker over spijkerbroeken; vermoedelijk nog steeds het meest gedragen schooluniform. En de reclames zijn natuurlijk erg leuk. Dus je mag het niet missen: een prachtige webpage van Levis . Je kunt er de nieuwste 'commercials' bekijken en iets over het maken ervan ontdekken. Meer weten over de geschiedenis van de spijkerbroek? Neem er maar eens een kijkje.
Alles wat je altijd al hebt willen weten over schoenen en voeten!

Geknoeid op je mooiste trui? Een spettertje tomatensaus op je spijkerbroek, een kop koffie over de vloerbedekking bij de ouders van je vriend/vriendin, of iets te creatief geweest met je lippenstift? En bij Omo wisten ze er geen raad mee? Lees dan de vlekkengids! Hier vind je vast de (vlekken)oplossing!!

Nog een interessante Vlekkengids op de site van de Hollandse Pot. Zeker de moeite waard want je kunt hier zoeken op alfabet. 

Tenslotte test je je zelf door deze opdracht voer vlekverwijderen te maken  

En wil de vlek er echt niet uit en moet je er mee naar de stomerij? Hier vindt je dan vast een stomerij bij jou in de buurt! Of kijk eens bij stomerij Peeters op http://www.stoom-goed.nl  en klik op "tips".

laatst vernieuwd op 24 februari 2006
1998-2005 Florina Blokland