Relaties

Seksuele vorming
Seksuele en relationele vorming is meer dan voorlichting over hoe je zwanger kunt worden en hoe je veilig kunt vrijen. Het zou ook moeten gaan over zaken als seksuele voorkeur, grenzen en wensen, normen en waarden en respect. Op deze site vind je meer informatie over deze hedendaagse onderwerpen.

Een relatie gaat niet vanzelf...Stay in Love
Je bent verliefd en in de wolken. Een fijn gevoel. Vlinders in je buik. Toch ben je soms onzeker over bepaalde dingen of je wel genoeg van je vriend(in) houdt? Hoe vertel je het bijvoorbeeld aan je vriend of vriendin dat je nog geen seks wilt? En denk je dat een relatie vanzelf goed gaat? Dan moet je echt naar stayinlove.

Mijn pil
Echt alles wat je weten wilt over de pil: Hoe werkt het? Hoe vraag ik het aan mijn ouders? Verliefd, wat nu? Pil vergeten?

Zoenen enzo: site over relaties en seksualiteit voor jongeren met een handicap .

Hoe? Zo! Leven met een verstandelijke beperking
Renate Spaan en Nienke Koperberg uit Almere hebben de 1ste prijs gewonnen bij de finale van ThinkQuest voor Leerlingen. De twee 14-jarige vriendinnen kregen de prijs voor hun website met de uitdagende titel Hoe? Zo!, over mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens de spetterende finale op 28 november in de Doelen in Rotterdam kregen Renate en Nienke de prijs, € 3500,-- , uit handen van Angela Groothuizen.

Pesten: wat een ellende! Wordt je gepest of ben je een pester? Kijk dan eens op www.pesten.net op www.pestweb.nl

'Kun je een condoom twee keer gebruiken? Hoelang moet ik nog naar school? Mag ik al werken? Wat kan ik allemaal verwachten als ik op kamers ga? Allemaal vragen waarvan je het antwoord kunt vinden op de website van '16 of zo....'

Jongeren Informatie Punt (JIP); een lijst van deze bureau's waar over alle onderwerpen die jongeren bezig houden informatie te vinden is. Hier geplaatst met het oog op de geestelijke gezondheid, het geestelijk welbevinden van jouw als jongere.

Praat maar, bel maar!!!! De kindertelefoon voor kinderen/jongeren van 8 t/m 18 jaar. Gelukkig kunnen veel kinderen/jongeren hun vragen en problemen bespreken met iemand die ze kennen. Er zijn ook kinderen/jongeren die met iets zitten en geen idee hebben waar ze naar toe moeten, of die graag met een "onbekende" willen praten. Bel gratis: 088 - 0432.

Korrelatie. Hier kun je vragen stellen over je gezondheid en welzijn. Je krijgt hier adressen van organisaties in Nederland die je waarschijnlijk verder kunnen helpen. Je kunt bellen, maar ook per e-mail je vraag stellen.

LET OP dit kost 30 ct per minuut

adoptietrefpuntHet Adoptie Trefpunt  is een ontmoetingsplek voor Nederlandse geadopteerden, afstandsmoeders en mensen die een kind willen gaan adopteren. Je vindt er o.a. adressen van hulpverleningsinstanties, een agenda met data van bijeenkomsten voor geadopteerden, persoonlijke verhalen in een adoptieboek, een forum en de mogelijkheid je in te schrijven op een mailinglist.

laatst vernieuwd op 09 januari 2006
1998-2005 Florina Blokland