Puberteit en seksualiteit
 

Seksuele vorming
Seksuele en relationele vorming is meer dan voorlichting over hoe je zwanger kunt worden en hoe je veilig kunt vrijen. Het zou ook moeten gaan over zaken als seksuele voorkeur, grenzen en wensen, normen en waarden en respect. Op deze site vind je meer informatie over deze hedendaagse onderwerpen.

Een relatie gaat niet vanzelf...Stay in Love
Je bent verliefd en in de wolken. Een fijn gevoel. Vlinders in je buik. Toch ben je soms onzeker over bepaalde dingen of je wel genoeg van je vriend(in) houdt? Hoe vertel je het bijvoorbeeld aan je vriend of vriendin dat je nog geen seks wilt? Dan moet je echt naar stayinlove.

Mijn pil
Echt alles wat je weten wilt over de pil: Hoe werkt het? Hoe vraag ik het aan mijn ouders? Verliefd, wat nu? Pil vergeten?

Zoenen enzo: site over relaties en seksualiteit voor jongeren met een handicap .

Niet onbekend: de Rutgers Stichting te vinden op http://www.rutgers.nl

De Stichting Pandora geeft voorlichting over geestelijke gezondheidszorg en (ex-) psychiatrische patiŽnten.

- Wie deze site bezoekt, is zo gek nog niet! -
www.zogeknogniet.nl  is een jongerensite over psychische problemen zoals depressie, pesten en eetproblemen. Je kunt verhalen lezen van anderen, maar ook je eigen verhaal op de site toevoegen. Je vindt hier adressen, telefoonnummers en links van organisaties waar je terecht kunt als je hulp nodig hebt. En je kunt ook online vragen stellen aan de Informatie- & Advieslijn.

De Stichting SOA-bestrijding in Utrecht heeft een fraai vormgegeven site waar je mee kunt doen aan een kwis over je kennis van seksueel overdraagbare aandoeningen. Je kunt je mening geven over de campagne-posters en een reactie geven op het gebruik van condooms. Verder een prijsvraag en slagzin over Veilig Vrijen.

Bij de Stichting Anorexia en Boulimia Nervosa kunnen ze je helpen als je met eetstoornissen te maken hebt. Niet alleen voor jezelf, maar ook als je denkt dat iemand in je omgeving problemen heeft met eten, lijnen, of misschien wel veel te veel eten.

Loverboys, trap er niet in!! Strip : Stichting Humanitas Thuiszorg en
Loverboys zijn knappe jongens die er goed uitzien en waar meiden snel op vallen. Loverboys verleiden die meiden tot een 'relatie' met veel aandacht en cadeaus. Na een tijdje wil de jongen geld zien en moet het meisje gaan werken: vaak in de prostitutie. Hij gebruikt vaak geweld en zorgt ervoor dat ze helemaal van hem afhankelijk is. Van het geld ziet ze vaak weinig of niets terug. De loverboys weten goed welke meiden gemakkelijk voor hen te winnen zijn. Maar soms zijn het ook meiden die slachtoffers ronselen.

Sites waar je informatie en hulp kunt krijgen:
http://www.lover-boy.nl/
http://www.bewareofloverboys.nl/
http://www.youramsterdam.nl
http://www.beoscoop.com/

Wat weet jij van Aids? Doe de test!

Hivnet is een netwerk dat zich richt op het wereldwijd uitwisselen van informatie over hiv en aids met behulp van computers.

Bij het COC staat de deur open voor mensen die over hun homoseksuele gevoelens willen praten. Instellingen zoals het Riagg, het maatschappelijk werk en huisartsen verwijzen je vaak door naar deze instantie wanneer je met je gevoelens geen raad weet.

Niet in alle landen heb je het zo goed als in Nederland. Op de website http://www.met-andere-ogen.nl/home.html kom je van alles te weten over jongeren in groeilanden zoals Mali en Jemen. Er is daar van alles te kort zoals gezondheidszorg, voedsel, onderwijs enz. Misschien heb je het dan her nog niet zo slecht...?

'Kun je een condoom twee keer gebruiken? Hoelang moet ik nog naar school? Mag ik al werken? Wat kan ik allemaal verwachten als ik op kamers ga? Allemaal vragen waarvan je het antwoord kunt vinden op de website van '16 of zo....'

Jongeren Informatie Punt (JIP); een lijst van deze bureau's waar over alle onderwerpen die jongeren bezig houden informatie te vinden is. Hier geplaatst met het oog op de geestelijke gezondheid, het geestelijk welbevinden van jouw als jongere.
 

Praat maar, bel maar!!!! De kindertelefoon voor kinderen/jongeren van 8 t/m 18 jaar. Gelukkig kunnen veel kinderen/jongeren hun vragen en problemen bespreken met iemand die ze kennen. Er zijn ook kinderen/jongeren die met iets zitten en geen idee hebben waar ze naar toe moeten, of die graag met een "onbekende" willen praten.

Dit nummer is gratis
0800 - 0432

Korrelatie. Hier kun je vragen stellen over je gezondheid en welzijn. Je krijgt hier adressen van organisaties in Nederland die je waarschijnlijk verder kunnen helpen.
Je kunt bellen, maar ook e-mailen naar
vraag@korrelatie.nl

Let op: bellen kost wel 10 eurocent per minuut!

0900 -kindertelefoon 1450

laatst vernieuwd op 09 januari 2006
1998-2005 Florina Blokland