Wonen
 

Weet jij wat je allemaal kunt recyclen in huis? Speel dit spel en je weet het!

Op woonnet.com vind je zo'n beetje alles wat met wonen heeft te maken.

Wat moet er nu op de vloer? Hout, parket, laminaat, vloerbedekking of toch maar vinyl? Om die keuze een beetje makkelijk te maken moet je eens kijken op VloerenNet!

Het tijdschrift VT Wonen heeft natuurlijk ook een eigen site. Op http://www.vtwonen.nlvind je praktische woonideeŽn, Doe-het-zelf-tips etc.

Vlek op je kleding of op meubels? Kijk hier hoe je vlekken kunt verwijderen. 

Nog een interessante Vlekkengids op de site van de Hollandse Pot. Zeker de moeite waard want je kunt hier zoeken op alfabet. 

naar brandgevaar.nl De Stichting Consument en Veiligheid  informeert je over alles wat met veiligheid thuis, binnen en buiten te maken heeft. Kijk bijvoorbeeld eens bij  veilig sporten.

 Jaarlijks worden ruim 2800 kinderen in het ziekenhuis worden opgenomen als gevolg van vergiftiging. Je hebt meer giftige verleiders in huis dan je denkt. Ze liggen bovendien vaker voor het grijpen dan je voor mogelijk houdt. Geef giftige verleiders geen kans en weet wat je moet doen als een kind toch de verleiding niet heeft kunnen weerstaan.

Ga jij Milieubewust om met schoonmaakmiddelen? Vaak wordt gedacht dat schoonmaakmiddelen slecht zijn voor het milieu. Op deze site zie je waar je op moet letten
Wanneer je iets nieuws op je vloer wilt, is het handig te weten wat al die symbolen betekenen die je tegenkomt op vloerbedekking, vinyl, laminaat enzovoort. Dit zijn de zogenaamde Pit-symbolen .
 
Op http://www.verf.com een site van de verffabrikanten Flexa en Cetabever, kun je naar hartelust experimenteren met het virtueel schilderen van je kamer. Roze met groen? Of toch maar rustig wit met zachtgeel? Je kunt het hier uitproberen voordat je echt aan de slag gaat!! Verder zijn er natuurlijk handige verftips te vinden en er is een grappige afdeling voor kleine (!) kinderen: lekker kleuren, met verf gooien en berichten achterlaten voor je vrienden!
 
Ook handig: de site van 123 Wonen. Boordevol tips en noem maar op. te vinden op http://www.123wonen.nl/.

Op zoek naar tuinideeŽn? Zeker de moeite waard om http://www.tuinweb.nl/ een bezoekje te brengen.

laatst vernieuwd op 20 oktober 2005
©
1998-2005 Florina Blokland