Thema  
Pakketkeuze C&M
Studie-info

De schrijvers
Dit werkstukpakket werd geschreven door Jan Willem van der Kuip. Ik heb mijn stage en scriptie afgerond en ga binnenkort afstuderen. Hierna hoop ik een baan te vinden op het gebied van arbeids- & organisatiepsychologie om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het optimaal laten ‘functioneren’ van mensen en organisaties.

Relatie met de studie
Psychologische tests en het omgaan ermee is een onderdeel van de studie arbeids- en organisatiepsychologie. Deze studierichting is een van de weinige die zich richt op het ontwikkelen van intelligentietests. In de studie komen onder andere aan bod: het construeren van tests, de kwaliteit van tests en het beoordelen van tests. De studie A&O psychologie richt zich verder op praktisch alle problemen die in organisaties en bedrijven voorkomen. Hierbij kun je denken aan: het diagnosticeren van organisatieproblemen, het ontwikkelen van passende organisatiestructuren, het invoeren van werkoverleg en trainingsprogramma’s, het begeleiden van organisatieveranderingen (fusies), het invoeren van vernieuwingen in organisaties en het aannemen en selecteren van personeel.

Met dank aan
Nico Bleichrodt, Anita Mussche en Cathy van Dyck

Nog meer weten?

Homepage Vrije Universiteit Amsterdam

Homepage Faculteit der Psychologie en Pedagogiek

Dit is de site van de studentenvereniging van de faculteit der psychologie en pedagogiek. Hier staat dagelijkse informatie voor studenten op. Check ook de foto’s die erop staan van onder andere het introductieweekend.

jwvdkuip@hotmail.com


© Kennisnet | Disclaimer | Over ons | Contact