Thema  
Pakketkeuze E&M
Management en organisatie

Management en organisatie - Efficiëntie in management, wat maakt een manager nou een goede manager, waaraan organisaties zoveel behoefte hebben?
Nagenoeg alle organisaties hebben managers in hun gelederen, die ervoor moeten zorgen dat er goede keuzes gemaakt worden, dat doelen gehaald worden, dat alles op rolletjes loopt en dat mensen aangestuurd en aangespoord worden. Dit is een vreselijk moeilijke opgave, waar heel wat meer voor nodig is dan de kennis uit een boekje. Managementstijlen verschillen per organisatie en zijn van veel factoren afhankelijk. Vooral maatschappelijke ontwikkelingen spelen een belangrijke rol.
De maatschappij is veranderlijk en onberekenbaar. De stoffige, strenge manager in driedelig grijs pak van 25 jaar geleden, waar iedereen ontzag voor had, heeft zich natuurlijk ook aangepast aan de huidige tijd. Meer en meer zijn managers aspecten van hun beroep in verband gaan brengen met mensenwerk, met communicatie, zelfs met de psychologie. Flitsende termen als flexibiliteit, commitment, Empowerment en human resource management vliegen je om de oren. De laatste jaren worden termen als competenties, IQ en EQ steeds vaker gehoord. Allemaal prachtig, maar wat houdt dat nou allemaal in?

Haagse Hogeschool Facility Management, Facility Management (universiteit, faculteit, opleiding)
Aan de slag met dit pakket!
© Kennisnet | Disclaimer | Over ons | Contact