WiskundE-brief nr. 300 01-02-2004

De WiskundE-brief is in de eerste plaats gericht op wiskundedocenten in het Voortgezet onderwijs.
Bedoeling is elkaar snel op de hoogte te houden van, en meningen uit te wisselen over voor hen relevante zaken, met enige nadruk op ICT en nieuwe ontwikkelingen
De redactie wordt gevormd door Jos Andriessen en Gerard Koolstra.
Bijdragen zijn welkom via j.andriessen@hccnet.nl of we-b@xs4all.nl
De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen in te korten of niet te publiceren. Deze brief wordt gestuurd naar meer dan 1600 adressen.
Het archief is te bekijken via http://www.digischool.nl/wi/WiskundE-brief

in dit nummer:

GEOCADABRA

NIEUWE PROGRAMMA'S VOOR DE CASIO GRAFISCHE REKENMACHINE

LESMATERIAAL ALGEBRAISCHE VAARDIGHEDEN


GEOCADABRA

Helaas stond in het artikel vorig nummer over de software geocadabra een verkeerd internet adres. Het juiste adres is: www.geocadabra.nl of www.planet.nl/~leclu012


NIEUWE PROGRAMMA'S VOOR DE CASIO GRAFISCHE REKENMACHINE

De nieuwe updates zijn van oktober 2003. Het belangrijkste is een programma om de mu of sigma van een normale verdeling te berekenen via een grafiek. Verder een simulatie programma voor de Moderne-Wiskunde-Praktische-Opdracht die Randomized Response heet. Een programma dat vergelijkingen van lijnen geeft zonder dat regressie gebruikt hoeft te worden, ook raaklijnen en ook een gesplitst functievoorschrift. Een wortel-herleid-programma en een klein hulpje bij de Bin. verd. Op de Nationale Wiskunde Dagen zijn de programmaís gratis te kopiŽren van een rekenmachine naar een rekenmachine via een kabel bij de Casio-stand. NEEM dus je GRAFISCHE REKENMACHINE MEE.
Heb je een PC-GR kabel, dan kun je ze ook downloaden via www.digischool.nl/wi
Afz. Simon Biesheuvel ( biesheuvel@zonnet.nl )


LESMATERIAAL ALGEBRAISCHE VAARDIGHEDEN

Graag zou ik een oproep laten plaatsen in de wiskundE-brief, of er docenten/scholen zijn die over lesmateriaal beschikken gericht op het oefenen van algebraische vaardigheden bij de overgang van bavo naar tweede fase. In mijn sectie zijn wij erg bezorgd over het algebra-niveau van onze tweede fase-leerlingen, en wij hopen dat er materiaal bestaat waarmee we achterstanden kunnen (laten) wegwerken.
Vriendelijke groeten, Barbara van Amerom Het Nieuwe Eemland, Amersfoort
b.van.amerom@meridiaan-eemland.nl


WiskundE-brief
redactie Jos Andriessen en Gerard Koolstra
e-mail: j.andriessen@hccnet.nl of g.koolstra@chello.nl